Economia

Cinc càmpings, reconeguts per la sostenibilitat

Fa deu anys que tenen el distintiu de garantia de qualitat ambiental

Els càmpings Cala Llevadó de Tossa de Mar, Salatà de Roses, Cala Gogó de Calonge, Laguna de Castelló d'Empúries i Les Medes de l'Estartit han rebut un reconeixement perquè fa més de deu anys que tenen el distintiu de garantia de qualitat ambiental (DGQA). Els càmpings gironins representen gairebé la meitat dels onze catalans que han estat premiats amb aquest distintiu. A més, el càmping Les Medes ha estat distingit pel fet de ser el primer càmping català que va rebre el distintiu.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar que el reconeixement “demostra la sensibilitat de l'empresari gironí envers la sostenibilitat i el medi ambient”, i va recordar que mantenir el distintiu durant deu anys implica “una avaluació constant i una feina del dia a dia”. El DGQA va néixer fa 20 anys amb la voluntat de ser una marca d'innovació que reconeix l'ecoeficiència i la responsabilitat ambiental de les empreses, més enllà dels establerts com a voluntaris.

Segons Joan Marc Grau, el director d'un dels càmpings premiats, el Laguna de Castelló, algunes de les mesures que s'han dut a terme en aquests deu anys són, per exemple, la substitució de l'enllumenat públic per un de més eficient amb LED, l'escalfament de part de l'aigua de la dutxa amb plaques solars o la substitució de les canalitzacions d'aigua potable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia