Economia

Calella vol nova inversió sense renunciar al turisme

La veterana destinació aprova un pla d'internacionalització per diversificar l'economia local

Sectors com l'esport i la salut i el benestar seran cabdals

Calella fa més de seixanta anys que és una destinació turística de masses. Tot i ser plenament conscient que aquest sector és el seu principal motor, la ciutat no renuncia a buscar noves oportunitats d'inversió que li permetin diversificar l'economia local en un futur no gaire llunyà. En aquest sentit, el darrer ple va aprovar el pla director de projecció exterior i cooperació europea, realitzat per la Diputació de Barcelona, que dibuixa les línies estratègiques que haurà d'afrontar el municipi. L'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), explica que fa més d'un any que es treballa en aquest sentit. “Col·loquialment diríem que no volem posar tots els ous a la mateixa cistella i ens hem deixat assessorar pels experts”, comenta. A banda de l'estudi fet per la Diputació, Calella forma part des de fa un temps del programa Invest in Catalonia, del Departament d'Empresa i Ocupació, que impulsa inversions empresarials de gran profunditat provinents de fora de les fronteres estatals. Candini considera que la captació de nous inversors és àmplia, però centra l'atenció en aquells sectors en què Calella ja té una experiència prou significativa. “Parlem de treballar les possibilitats que donen l'esport i la salut i el benestar en l'àmbit empresarial”, especifica, i afegeix, com a exemple, que la triatló Ironman podria captar l'arribada a Calella de marques importants.

Entre les conclusions del pla, destaca la creació d'un observatori empresarial i sectorial local que, “de manera permanent, repensi les estratègies a seguir” o una xarxa “d'amics de Calella” que aprofiti persones i entitats vinculades a la ciutat i que poden fer d'ambaixadors de les seves excel·lències. Per l'alcaldessa, no hi ha excuses per no aprofitar els nous escenaris econòmics que destacaran en els pròxims anys. “Hem d'estar preparats per captar a temps les inversions que ben segur que es mouran més en el camp del coneixement que no pas en el del ciment”, expressa.

LA FRASE

El turisme és cabdal per a Calella, però hem de saber aprofitar les noves oportunitats econòmiques
Montserrat Candini
alcaldessa de calella (CiU)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia