Economia

Promouen la creació d'una associació de polígons dels pobles del Ter-Brugent

Empresaris de quatre municipis s'han reunit amb dirigents de la Cambra de Comerç de Girona

El Consorci recull les peticions d'una desena d'industrials

Empresaris d'Anglès, Amer, la Cellera, i Sant Julià del Llor i Bonmatí promouen la creació d'una associació de polígons industrials de l'àmbit del Ter-Brugent. L'interès ajudaria a dinamitzar l'activitat dels polígons, la qual cosa també és un dels objectius del pla estratègic 2014-2020, en què treballa el Consorci Ter-Brugent.

Fa unes setmanes, una desena d'empresaris es van reunir amb responsables de la Cambra de Comerç de Girona a la Sala Fontbernat de l'ajuntament d'Anglès. Els representants, entre altres empreses, de Finna SL, Marbres la Cellera SL i Industrias Lindamer SL, van exposar la voluntat de coordinar-se per tenir una millor interlocució amb les administracions i constituir un punt de trobada.

Acompanyat del president de la Cambra, Domènec Espadalé; Jaume Guàrdia, president de la comissió d'indústria de la Cambra, va exposar a Anglès el cas de les empreses del polígon de Riudellots de la Selva, que tenen una associació des de fa trenta anys. Segons Guàrdia, a Riudellots la feina conjunta ha permès, entre altres coses, millorar l'abastament i depuració d'aigua i treballar per l'arribada de la fibra òptica al polígon.

Sòl a Anglès

L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU), va participar en l'esmentada trobada. Veu camí per recórrer als polígons del Ter-Brugent i ofereix sòl municipal a tocar de l'empresa tèxtil Antex. “A tocar d'Antex, que ha traslladat tota la producció al poble, l'Ajuntament té una parcel·la per desenvolupar. Hi ha tots els serveis a punt.”

LA XIFRA

4
municipis
inclouria l'associació de polígons: Anglès, Amer, la Cellera i Sant Julià del Llor i Bonmatí.

LA FRASE

A tocar d'Antex, l'Ajuntament té una parcel·la per desenvolupar. Hi ha els serveis a punt
Pere Espinet
ALCalde d'anglès (PAU)

“Accions conjuntes” el segon semestre

El Consorci Ter-Brugent està elaborant un pla estratègic 2014-2020, que inclou “accions conjuntes” dels sis municipis”, indica el seu president, Carles Vilà, a partir del segon semestre –amb els nous ajuntaments constituïts–. Entre els escenaris previstos, es vol atreure activitat industrial del sector carni i fer ressorgir el del moble i el tèxtil. També és pretén dinamitzar actius del territori natural i el patrimoni cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia