Economia

Lloret va rebre un 5% més d'esportistes el 2014

La regidora d'Esports de l'Ajuntament, Ester Olivé, atribueix a l'obertura de la piscina bona part de l'increment, ja que en el nou equipament es van fer l'any passat 27 estades de natació

Durant el 2014 van fer estada a Lloret de Mar 40.243 viatgers que tenien com a motivació l'esport, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Lloret. Concretament, van ser 24.550 esportistes i 15.693 acompanyants, dels quals se sap que tenien una motivació esportiva per les reserves que van fer abans del viatge, en què van llogar alguna de les instal·lacions esportives del municipi per fer-hi estades o competicions.

Les xifres del 2014 signifiquen un increment de 1.224 esportistes respecte a l'any 2013 (un 5% més). La regidora d'Esports de Lloret, Ester Olivé, va manifestar ahir que segurament la xifra d'esportistes és superior, ja que hi ha estades esportives que difícilment es poden registrar, com ara el ciclisme, en què els esportistes no necessiten llogar cap instal·lació.

“La valoració és positiva; des que el 2006 Lloret va aconseguir la certificació en turisme esportiu les estades es van consolidant i s'incrementa el nombre d'esportistes”, va afirmar Olivé. També considera que el primer any de funcionament de la piscina ha estat un reclam més a l'hora d'atreure turistes. “Des del mes de febrer del 2014 s'han fet 27 estades de natació”, va explicar Olivé. Aquestes estades van portar a Lloret 1.160 nedadors.

Pel que fa als esdeveniments esportius, se'n van dur a terme 250 durant el 2014, concentrats principalment en els mesos de primavera, entre el març i el juny.

Per nombre d'esportistes, el futbol continua sent la modalitat esportiva més demanada, principalment per dur a terme estades esportives de nòrdics (noruecs i suecs) i anglesos, així com per a competicions nacionals.

LA XIFRA

40.243
viatgers
motivats per la pràctica de l'esport van visitar Lloret l'any passat.

LA FRASE

Des que tenim la certificació de turisme esportiu les estades s'han anat consolidant
Ester Olivé
regidora d'esports

Futbol, atletisme i natació

Del total d'esdeveniments esportius, 77 van ser de futbol, la disciplina més popular, seguit de l'atletisme (73) i la natació (27). L a resta d'esports comptabilitzats en l'estadística d'esdeveniments són el futbol sala (11), el bàsquet (9), l'handbol (8), la petanca (7) i la gimnàstica (7). Els aficionats a la petanca, sobretot turistes francesos i belgues, disputen tornejos a Lloret des de fa temps.

Des de l'any 2006 Lloret de Mar té el segell de destinació de turisme esportiu i actualment disposa de 15 hotels certificats. Com a novetat, des d'aquest any, a més, hi ha set hotels que s'han especialitzat en estades esportives de ciclisme. Entre els serveis que ofereixen aquests hotels hi ha aparcaments especials per a bicicletes, servei de manteniment tècnic, mànegues per a la neteja, menús específics per als ciclistes i rutes d'entrenament senyalitzades. Una altra de les novetats és la incorporació d'entrenaments a mar obert gràcies a la instal·lació de les Vies Braves, unes rutes marineres senyalitzades amb balises que segueixen els camins de ronda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia