Economia

Obliga a tornar el valor de les accions a una veïna de Blanes

Un jutjat condemna el Santander a pagar el total del valor de les accions que havia adquirit una veïna

El jutjat de primera instància número 4 de Blanes obliga Banco Santander a retornar 50.000 euros a una dona de 74 anys que va comprar Valores Santander l'any 2007. A més, la sentència també declara nul·la l'ordre de subscripció de Valores Santander per part de l'afectada i l'entitat bancària.

Tot i que no es tracta d'una sentència ferma, el jutge considera provat que l'afectada no va rebre la informació suficient per entendre la complexitat del producte. Aquesta era deguda al fet que el producte financer, en forma de bons els cinc primers anys, es transformava obligatòriament en accions de l'entitat bancària. Banco Santander va emetre l'octubre del 2007 Valores Santander per finançar l'oferta pública d'adquisició del banc holandès ABN Amro, amb un valor total de 7.000 milions d'euros. Els efectes d'aquesta inversió depenien de l'èxit o no de l'oferta pública d'adquisició del banc holandès.

Segons va informar l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (Apedf), aquesta és la primera demanda que guanya a la demarcació de Girona al Banco Santander. Es calcula que arreu de l'Estat hi ha 129.000 persones afectades per la compra d'aquests títols.

Pel que fa a Girona, l'Apedf està tramitant dues reclamacions més per aquests títols i s'està esperant la sentència d'un altre cas que ja ha estat jutjat.

LA XIFRA

50.000
euros
és el que ha de retornar Banco Santander a una dona que va comprar Valores Santander el 2007.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia