Economia

Les Jornades de la Tòfona comencen avui

Duren un mes i hi participen nou cuiners del col·lectiu Girona Bons Fogons

Les Jornades de la Tòfona, que comencen avui i se celebren fins al 28 de febrer, arriben enguany a la novena edició. Com ja és habitual aquests darrers anys, els cuiners que hi participen pertanyen al col·lectiu Girona Bons Fogons i representen els restaurants Cal Ros, Duc de l'Obac, La Calèndula, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera, Massana, Occi i EGG Gastronomia. Com cada any, es convida un cuiner o cuinera que destaca per la cuina d'aquest ingredient, i aquest any s'ha pensat en Ignasi Camps, del restaurant Ca l'Ignasi de Cantonigròs (Osona), ja que, segons explica el col·lectiu, “ell no només serveix tòfona al seu restaurant, sinó que porta els clients al bosc a caçar-ne i fa tertúlies, cursos i tallers amb tòfones”.

El president de Girona Bons Fogons, Toni Vallory, va explicar ahir durant la presentació pública de les jornades que l'objectiu d'elaborar plats amb tòfona durant tot un mes és “donar a conèixer aquest preuat producte, desconegut encara avui dia per a la majoria de la població”. Sorprèn, hi afegeix, “que cada vegada hi hagi més comensals joves que s'interessen per aquest fong i el volen tastar”. “La tòfona, encara que sigui cara, no és un producte de luxe, perquè se'n posa molt poca quantitat al plat”, va assegurar Vallory.

Segons Girona Bons Fogons, les jornades són més “una filosofia” que no pas un munt de gent omplint restaurants. “Cada restaurant, cada cuiner i cada cap de sala expliquen als clients què és la tòfona i ells trien quins plats elaboren amb aquest producte. Se'n fan plats de tota mena: arrossos, ous trufats, crema catalana amb tòfona... “Cada cuiner i cada restaurant fan plats diferents. Hi ha restaurants que fan tot un menú íntegre amb plats amb tòfona, d'altres incorporen a la carta plats amb tòfones –entre deu i dotze plats–, però també hi ha restabliments que incorporen tòfones als plats de les seves cartes. “De tòfona, no en tenim tot l'any, però sí una llarga temporada, perquè primer hi ha la blanca i ara toca la negra”, explica Vallory, que assegura que en les jornades cada cuiner fa el que creu seguint la filosofia del restaurant que representa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia