Economia

Fiporc de Riudellots espera superar els 9.000 visitants

Es farà el 7 i el 8 de febrer i és una fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que en deriven

Té la implicació de tots els veïns del poble

La fira de la indústria del porc, Fiporc, de Riudellots de la Selva arriba a la segona edició amb l'objectiu de superar “amb escreix” els 9.000 visitants de l'any passat “si el temps no ho impedeix”. Enguany la fira se celebra el 7 i el 8 de febrer i es manté “fidel als seus orígens com a fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que en deriven, i vol convertir-se en un esdeveniment cultural i gastronòmic”, segons va dir ahir l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura. L'alcaldessa va aprofitar la presentació que es va fer ahir per explicar que Fiporc “es diferencia d'altres fires per la implicació de tots els veïns del municipi”.

A través dels diversos espais del poble es posarà en relleu tot el cicle de vida del bestiar porcí. “Es podrà veure des de l'animal viu fins a demostracions de tot el procés de la matança del porc”, va explicar el director d'Incatis, Josep Maria Matamala.

Hi haurà diverses exposicions, una d'animals vius i una altra de teòrica i audiovisual sobre el cicle de vida del porc, coordinada per l'IRTA, amb la col·laboració de TV Girona; es podrà comprar embotit a les paradetes, “que vendran productes del porc com ara botifarres de tota mena, cansalades, lloms o greixons, i fins i tot es podrà degustar pernil cuit a la brasa, una de les novetats d'aquesta segona edició, segons va dir el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Maria Barnés.

Fiporc també reserva un espai per als més petits, que podran aprendre a fer hamburgueses, dibuixar un porquet sobre un globus, fer un passeig pel municipi en poni i participar en un concurs de munyir vaques de plàstic a mà, entre altres activitats.

La fira compartirà protagonisme amb l'àrea de tast, on es podran degustar durant tot el dia productes del porc, entre els quals hi ha la coca guanyadora del primer concurs de coca de greixons, “la coca de greixons de l'àvia Neus”, que també vendran les pastisseries del municipi. Sis establiments de restauració del municipi també se sumen a l'esdeveniment i oferiran als clients plats i menús basats en el porc. La fira també inclourà una jornada professional i un concert.

LA XIFRA

22.000
porcs diaris
arriben a Riudellots per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia