Economia

Empresa

Fem de Sherlock Holmes?

Escapis és una empresa de Girona que ha creat jocs per divertir-se en grup tot fent servir la lògica i l'observació

La prova passa dins d'unes habitacions que s'obren a mesura que es van resolent els enigmes

Escapis és una empresa de Girona que es va posar en marxa ara fa un any per donar l'opció a tothom que ho vulgui de participar en un joc en grup que només se supera si es fa servir el cap i que es guanya quan se surt d'un seguit d'habitacions. Per aconseguir-ho només cal passar tota una sèrie de proves. A diferència d'un videojoc, les proves d'Escapis són reals, es juga en un espai físic de Girona, els protagonistes són de carn i ossos i “no hi ha límits” –no fa por i no hi ha cap tipus de violència–. “Entres en habitacions amb mobles i objectes peculiars, on tot forma part del joc i qualsevol cosa pot ser una peça del trencaclosques”, expliquen els creadors d'Escapis, Jordi Pellat, Marc Osca i Raül Biesa. El joc consisteix a esbrinar com anar passant d'habitació en habitació fins a arribar a obrir la darrera porta. Això sí, s'ha de fer tot en un temps màxim d'una hora. “No tothom ho aconsegueix”, asseguren.

La idea d'Escapis no és nova. Inicialment aquest tipus de jocs s'havien creat pensant en els videojocs, però a Hongria “els van començar a portar a la realitat”. Ara fa un any, quan a Barcelona ja existia una empresa semblant, aquests tres gironins van decidir muntar els seus propis jocs: “Vam creure que nosaltres hi podríem aportar alguna cosa més.” Ho van fer en un edifici del carrer del Nord de Girona.

Tot i que inicialment les proves estaven pensades per a joves, hi participen persones de totes les edats. I la prova és que tant hi han participat famílies –una reunia tres generacions– com adolescents, grups d'amics i fins i tot un grup d'homes que “celebraven que un d'ells feia 65 anys”. “Tothom que ho prova s'ho acaba passant molt bé”, asseguren. Els participants sempre han de ser grups de dues a sis persones i “l'única regla és fer servir el cap”. “No cal tenir coneixements de física o matemàtiques, perquè tot és pura lògica i observació”, expliquen els promotors d'Escapis, que asseguren que si en algun moment determinat els jugadors es queden encallats “Escapis els dóna pistes”.

El primer dels jocs que van crear, el del primer nivell, com ho anomenen els d'Escapis, “és més una introducció”. “Érem més novells i el primer nivell tot és més manual”, segons expliquen. Volíem que el jugador se sentís molt còmode dins d'una habitació i que es comencés a introduir en els jocs d'escapisme. “És un joc introductori i amb proves molt senzilles i intuïtives”, comenten.

I pel que fa al nivell dos, “ja és una petita revolució respecte a altres jocs que s'han muntat”. “El joc és més vistós i hem utilitzat més tecnologia, que el jugador agraeix, perquè no ha de recordar codis per obrir portes ni buscar claus per obrir cadenats”, diuen. Ara ja preparen el tercer joc.

L'evolució que ha aportat Escapis a aquest tipus de jocs està provocant que empreses de Barcelona s'hagin posat en contacte amb ells per poder comprar idees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia