Economia

Neguen cap pla per moure els locals d'oci nocturn a Lloret

Els empresaris desmenteixen que hi hagi cap intenció d'incentivar el trasllat de les discoteques de la població i consideren que per transformar el turisme no es pot anar “contra ningú”

El president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar, Josep Maria Molist, va desmentir ahir que hi hagi cap intenció d'incentivar el trasllat de discoteques als afores de la població. Aquesta era una possibilitat que podia plantejar el futur pla d'usos que s'ha d'elaborar en el marc del compromís del pla operatiu de turisme de Lloret, però Molist va ser categòric: “No, no, el pla operatiu no ho diu en cap dels punts. El que diu és que pretenem transformar el turisme de Lloret, però no anar contra ningú.”

Qualsevol regulació i possible restricció d'establiments comercials a Lloret és un tema més que sensible, com ja es va comprovar el 2012, amb la primera proposta que va plantejar el govern de CiU i ERC de pla d'usos. Llavors des de l'Ajuntament ja es considerava que en determinades zones hi havia una excessiva concentració de determinats tipus d'establiments –com ara de menjar ràpid, de discoteques o de tatuatges–, i que convenia limitar-ho, però els empresaris s'hi van oposar de ple.

Consensuat entre tots

“El pla d'usos que es pretenia va tenir molts problemes i se n'ha de fer un de nou, consensuat entre totes les parts, encara no hi ha res, hi ha el compromís de fer el pla d'usos i res més”, va explicar Molist. El president de la Mesa Empresarial de Turisme va dir que, del pla d'usos “antic”, només se n'utilitzaran els estudis tècnics que hi havia. “Ningú ha dit que hi hagi massa discoteques ni que hagin de marxar, partim de zero, en el marc del pla pilot.”

En l'apartat del pla operatiu que busca la remodelació integral de la zona que abasta des de la rotonda del Water World (a l'entrada de Lloret, venint de la C-63), l'avinguda del Rieral, l'avinguda Just Marlès i l'avinguda Pau Casals, es determina que es farà una anàlisi acurada de les activitats que hi ha per ponderar si són adients per al model turístic que s'intenta implantar i, en funció de tot això, es determinaran les mesures que s'hagin d'adoptar, incloses les executives, “i si s'escau, el desplaçament i la concentració” d'aquestes activitats. Tot i que enlloc no surt la paraula discoteca, a la zona de Just Marlès és evident que és on hi ha més concentració de discoteques i locals de menjar ràpid. I de fet, des del 2012, quan es va tombar el primer pla d'usos, el nombre de locals de menjar ràpid s'ha incrementat pel temor que en el futur es limiti.

LA FRASE

Pretenem transformar el turisme de Lloret, però no anar contra ningú
Josep Maria Molist
president de la mesa empresarial de turisme de lloret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia