Economia

El jutge revoca el tercer grau penitenciari a Josep Lluís Núñez

El titular del jutjat de vigilància penitenciària estima el recurs de la Fiscalia contra concessió del règim obert al constructor i expresident del Barça i al seu fill

El jutge de vigilància penitenciària ha revocat el règim obert que la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat va atorgar el passat mes de desembre al constructor i expresident del FC de Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill José Luis Núñez Navarro, condemnats a dos anys i dos mesos pel cas Hisenda.

El titular del jutjat de vigilància penitenciària número 6 de Catalunya estima en dues interlocutòries el recurs que la Fiscalia va presentar el 16 de gener contra la decisió de la Generalitat de permetre que els Núñez es beneficiessin del tercer grau penitenciari.

Presons els va concedir el règim obert el passat 23 de desembre i des del 24 d'aquell mes només havien d'anar a la presó a dormir.

Els dos condemnats van ingressar a la presó el 16 de novembre per una trama de suborns a alts càrrecs de l'Agència Tributària per eludir impostos.

Per proposar el tercer grau es té en compte la durada de la condemna, el risc d'incidència i altres característiques personals i socials, però la Fiscalia el va recórrer perquè considera que, en aquest cas, el règim de semillibertat “incompleix la totalitat dels fins” de la condemna, per haver complert un temps insuficient.

En les seves interlocutòries, el magistrat assenyala que els dos penats no han mostrat un penediment real pels seus actes. A més, retreu a la junta de tractament de la presó de Quatre Camins que els classifiqués directament en tercer grau menys d'un mes després d'haver ingressat a presó, fent només activitats com esports, ceràmica, relaxació i classes de català.

El jutge conclou que, tot i que és el primer cop que se'ls condemna, es va tractar d'un delicte continuat, conformat per diverses accions que es van allargar en el temps durant diversos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia