Empreses

Marimón Abogados busca bufets complementaris per créixer integrant-los

La firma d'advocats d'assessorament empresarial està interessada en despatxos especialitzats en sectors econòmics on no hi són

Les oficines del passeig de Gràcia s'han quedat petites i aquest any es mudaran

Facturació

7 M€

Treballadors

62

Any de fundació

1931


La necessitat de donar resposta a la demanda creixent de les empreses de serveis legals cada cop més sofisticats està empenyent el creixement de Marimón Abogados, que obre la porta a integracions si sorgeix l'oportunitat. Luis Marimón, soci del despatx barceloní, afirma que no estan fent “una cerca activa” però reconeix que han traslladat aquesta voluntat a operadors del mercat que des d'una posició central poden establir vincles amb firmes interessades que reuneixin unes característiques, bàsicament dues: afinitat empresarial i complementarietat en els serveis i en la clientela.

La firma d'advocats, amb oficines a Barcelona, Madrid i Sevilla, acaba d'incorporar les àrees d'administració concursal i dret tecnològic que han fet créixer la plantilla fins als 62 treballadors que té en l'actualitat. Per aquesta raó, Luis Marimón preveu un 2015 i 2016 de consolidació en què els esforços se centraran a estructurar, millorar i coordinar totes les àrees. El fet és que als àmbits més tradicionals del dret, com ara mercantil, administratiu, processal, fiscal, financer, penal o laboral, els darrers anys s'hi han anat incorporant subàmbits com l'urbanisme i el medi ambient, la propietat intel·lectual o les tecnologies de la informació i la protecció de dades, “per respondre a la complexitat de la llei, que cada cop és més gran”, diu Marimón. Ara bé, la tendència actual és la divisió sectorial i Marimón Abogados està orientant la seva oferta en aquest sentit tot creant equips transversals. En aquests moments la firma és forta en alimentació, turisme, aviació comercial, energia, comerç minorista, entitats de crèdit i empresa familiar. La majoria dels seus clients estan en aquests sectors. La complementarietat que busquen amb altres despatxos es troba precisament en aquest terreny: en la dels sectors en què no estan especialitzats, com ara el farmacèutic o l'automoció, que a Catalunya són importants.

Internacional.

Un dels punts forts de Marimón Abogados és la seva especialització en l'empresa internacional. De fet, el 70% dels seus clients s'expressen en llengües que no són ni les pròpies del país ni l'anglès. Per això disposen de plataformes professionals per donar resposta a les necessitats de companyies alemanyes, franceses, italianes i portugueses. Tanmateix, no tenen ambició de créixer a l'exterior. Luis Marimón recorda que és un sector molt complicat d'internacionalitzar perquè depèn de les legislacions i els usos de cada país.

Tampoc no tenen previst ampliar la xarxa d'oficines a l'estat: Barcelona, on treballen 41 persones, Madrid, 18, i Sevilla, 3. Per a la firma, la delegació de la capital d'Espanya és estratègica perquè una part important dels seus client són multinacionals amb seu a Madrid. D'altra banda, el despatx de Sevilla ha experimentat un notable creixement els darrers temps.

2015 serà any de mudances perquè canviaran les dependències centrals del passeig de Gràcia, des d'on han ofert els seus serveis des de fa més de vint anys, per altres amb més metres quadrats. “Serà la inversió més important que farem aquest any”, explica Luis Marimón, que, amb el seu germà Antonio representen la tercera generació de la família, que va crear el despatx el 1931.

Marimón Abogados ocupa el lloc 41 del rànquing de bufets d'advocats de tot l'Estat, per xifra de negoci. El 2014 van facturar prop de set milions d'euros, un 9,15% més que l'any anterior. Aquest fort increment es justifica en part pels bons resultats de les noves àrees que han obert, però també reflecteix la millora de l'economia. L'evolució positiva es mantindrà el 2015, segons les previsions.

El creixement orgànic no és suficient per a les necessitats d'expansió de la firma i per això obren la porta a operacions corporatives. Però l'ambició no és parlar de tu a tu a Garrigues o Cuatrecasas, els bufets més grans de l'Estat: “Volem ser un despatx mitjà però referent de qualitat per a empreses mitjanes i grans”, diu Marimón.

La firma va ser creada el 1931 per Federico Marimón Grifell, advocat de banca i empresari. Avui 13 socis comparteixen la propietat i la família ja no en té el control.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marimón Abogados busca bufetes complementaris per créixer integrant-los

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia