Economia

Banyoles reforça la seva imatge de referent del turisme esportiu

Comença una campanya per atraure tant aficionats com clubs internacionals, amb l'atractiu de l'estany, les instal·lacions i l'experiència

L'Ajuntament de Banyoles està presentant aquests dies (ahir ho va fer a Banyoles mateix, avui ho fa a Barcelona i demà ho farà a Madrid) una campanya per donar a conèixer les possibilitats que ofereix el municipi i la comarca per al turisme esportiu, un terreny en el qual l'equip de govern (CiU i un regidor no adscrit) aposta de manera decidida com a fórmula per potenciar l'economia local. Els destinataris principals són, d'una banda, els clubs i les federacions d'arreu del món (especialment les vinculades amb els esports que es poden practicar a l'estany: natació, rem, piragüisme i triatló) perquè vinguin a fer estades o camps d'entrenament, i, de l'altra, els amants de l'esport que, malgrat no ser d'elit, estiguin interessats a millorar el seu rendiment. Tots dos segments de població ja tenen tirada a Banyoles i si es vol potenciar la seva presència és perquè l'Ajuntament hi veu moltes possibilitats de creixement.

La promoció es farà amb un exhaustiu dossier que s'enviarà a clubs i federacions d'arreu del món i un lloc web (Turismeiesport.cat) en català, castellà, francès i anglès. En aquests dos formats s'hi descriuen, entre altres continguts, la tradició de la ciutat en l'organització d'esdeveniments esportius (des dels Jocs Olímpics del 1992 fins a campionats mundials de rem), la infraestructura en equipaments i la xarxa d'allotjaments, restaurants i serveis turístics en general que hi ha a la comarca; els serveis, les associacions i les empreses relacionades amb l'esport, i un complet catàleg del patrimoni natural i cultural del Pla de l'Estany.

LA XIFRA

56
esdeveniments esportius s'organitzen anualment a Banyoles, al marge de les competicions regulars.

LA FRASE

Les estades de clubs solen durar setmanes i són una important font d'ingressos a la comarca
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

Un centre de tecnificació, a mitjà termini

La intenció del consistori és anar enriquint l'oferta turística i esportiva. Una peça que pot resultar clau és el centre de tecnificació esportiva en rem, piragüisme i triatló, una infraestructura que només serà possible a mitjà termini, segons va admetre ahir el regidor Jordi Congost. Un altre projecte –aquest, previst per aquest any– són les sessions d'entrenament per a aficionats a càrrec d'esportistes d'elit locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia