Economia

Primer hivern a Lloret amb les discoteques tancades

El gremi es queixa que el descens de visitants i les càrregues fiscals han fet que no surti a compte obrir en temporada baixa

El nombre de viatgers estrangers ha disminuït un 43% durant el novembre

Per primer cop en la història turística de Lloret, cap discoteca ha obert durant l'hivern, entenent com a hivern la temporada que comença a final d'octubre i continua els mesos de novembre, desembre, gener i febrer. Tot i que algunes han obert algun dia (per Cap d'Any o per carnaval), és la primera vegada que no hi ha cap sala d'oci nocturn oberta ni tan sols els caps de setmana, fet que el sector atribueix a la disminució del nombre de turistes i a l'increment de l'IVA (21%) que va aprovar el govern estatal.

A Lloret hi ha 27 sales de festa actives, segons el president del gremi de discoteques de Lloret, Richard Bentham, però cap no ha obert les seves portes. Habitualment ja ho feien pocs establiments (Tropics era un dels que obria tot l'any) però els mesos d'octubre i fins ara en els últims anys han estat especialment dolents. “En general la temporada va acabar a finals d'octubre, és normal que moltes tanquin durant l'hivern, però en els últims anys han anat caient l'una rere l'altra, perquè ja no surt a compte obrir”, exposa Bentham. “A part de Tropics també hi havia algun bar que obria per a la gent del poble, però no hi ha gent, i intentar mantenir-ho amb els del poble és impossible”, afegeix. Per Bentham, ni tan sols el Cap d'Any va ser bo. La resta de l'any tampoc no és per tirar coets, ja que, a part de l'IVA, alguns dels grups que venien habitualment per Setmana Santa (anglesos, portuguesos i alemanys) per algun motiu o altre ja no vénen. En el cas dels alemanys, per calendari d'estudis, però els anglesos i alemanys han marxat a altres destinacions, diu Bentham.

LA FRASE

En els últims anys han anat caient l'una rere l'altra, i ja no surt a compte obrir a l'hivern
Richard Bentham
president del gremi de discoteques de lloret de mar

LA XIFRA

27
sales de festa
en actiu hi ha actualment funcionant a Lloret de Mar, segons el gremi de discoteques.

L'octubre, cada any més bo

En els mesos d'octubre i novembre del 2012, 2013 i 2014 s'ha notat –segons reflecteixen les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE)– que el nombre de viatgers estrangers ha baixat notablement durant el novembre, mentre que el de turistes estatals s'ha incrementat força. Així, el nombre de turistes de l'Estat espanyol que han visitat Lloret va incrementar-se a l'octubre del 2014 gairebé un 39% respecte del 2012, i al novembre el creixement va ser del 90%. Pel que fa als estrangers, però, mentre que a l'octubre del 2014 hi va haver un 36% més de visitants respecte del 2012, el novembre el nombre de visitants va baixar un 43%. Pel regidor de Turisme, Jordi Orobitg, el tancament de les discoteques és atribuïble en part a l'IVA, però també recalca que Lloret, fora de temporada, no és una destinació d'oci: “L'oci nocturn a Lloret va molt lligat a la climatologia i el sol i platja. I la rendibilitat dels negocis cada cop és més baixa i les càrregues fiscals, més altes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia