Economia

El Bus Turístic oferirà una nova ruta per Badalona

L'itinerari combinarà vaixell i autobús, i acostarà els visitants fins a espais com ara el pont del Petroli i les restes romanes del museu

Començarà el 26 de març i es farà cada dijous fins a l'octubre

El Bus Turístic de Barcelona té previst oferir una nova ruta de descoberta de Badalona a partir de la setmana que ve. Aquest és el primer cop que el servei gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) incorpora una ruta turística per la ciutat de Badalona.

L'itinerari començarà al port de la ciutat, on els visitants hauran arribat en vaixell procedents de Barcelona. Des d'allà es farà la visita en bus del passeig marítim, amb aturades en punts emblemàtics com ara el pont del Petroli. Està previst que la ruta inclogui la visita guiada a les restes del subsòl del Museu de Badalona, un dels conjunts arqueològics d'època romana més importants de Catalunya.

Temps per fer compres

Els visitants també tindran temps lliure per passejar pel centre de la ciutat, dinar, fer-hi compres o anar a la platja. Els responsables de la ruta editaran un fullet amb ressenyes de les botigues més emblemàtiques del centre que inclourà comerços del carrer de Mar com ara la drogueria Boter, que aquest any celebra el 75è aniversari, la bomboneria Almera i la sabateria Gubern. La regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament, Rosa Bertran, assegura que els visitants rebran informació sobre els atractius turístics de la ciutat i destaca la importància de la iniciativa.

El Bus Turístic té previst oferir la ruta cada dijous fins al pròxim mes d'octubre. Es tracta d'un dels circuits concebuts per a turistes que ofereix la companyia, que se sumen a l'oferta de recorreguts per Barcelona. Fonts de TMB han confirmat la posada en marxa d'aquesta ruta i asseguren que, a hores d'ara, s'estan acabant de tancar els detalls del recorregut. Tot i això, se sap que l'hora de sortida de l'excursió des de Barcelona serà les nou del matí i que està previst tornar cap a la Ciutat Comtal pels volts de les quatre de la tarda, malgrat que els visitants que ho vulguin podran allargar l'estada a Badalona i tornar més tard a Barcelona en metro o en tren.

Comencen les obres de millora del carrer de Mar

Els primers visitants que arribin amb el Bus Turístic es trobaran la principal artèria comercial de Badalona aixecada per les obres d'adequació del paviment. Els treballs al carrer de Mar i la plaça de la Vila, que van començar ahir i està previst que estiguin enllestits per Sant Jordi, consisteixen a substituir les peces de paviment trencades i a netejar a fons tot el terra, que mantindrà el tractament antilliscant per evitar accidents. La regidora de Comerç assegura que es treballarà en torns de matí i nit per “enllestir les obres al més aviat possible i minimitzar les molèsties”. El president dels comerciants aplegats a Badacentre, Cinto Gubern, assegura que són unes obres “necessàries”. “Mai és un bon moment per aixecar el carrer, però cal fer-ho i millor que sigui al més aviat possible”, afirma. La superfície total que s'adequarà és de prop de 3.000 metres quadrats. Les obres tenen un cost de prop de 310.000 euros, que finança la Diputació de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia