Economia

Pla per fer de Lloret una destinació intel·ligent

L'Estat, a través de Segittur, tria Lloret perquè aspiri a fons europeus i es renovi

Lloret de Mar s'ha incorporat al projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents que promou la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), que depèn del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Segons aquesta aliança, tècnics de Segittur es desplaçaran aviat a Lloret per fer un pla director que permeti convertir Lloret en una destinació intel·ligent.

Aspirar a fons europeus

En la primera reunió del grup de treball que ha de desplegar i executar el pla hi van assistir l'alcalde, Romà Codina; la directora general de Turisme, Marian Muro; el president de Segittur, Antonio López de Ávila; el president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, Josep Maria Molist; el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, i Richard Bentham, de la Mesa Empresarial de Turisme. “Fa temps que anàvem al darrera del tema, ara fan un nou pla i han seleccionat Lloret”, va explicar Jordi Orobitg. Responsables de Segittur redactaran el pla director que es presentarà per aspirar a fons europeus regionals. Aquest era un objectiu que volia des de fa temps Lloret de Mar, i el punt de destinació intel·ligent està inclòs en el pla operatiu. El pla inclou la millora de l'eficiència energètica de les empreses turístiques i de la destinació; el foment de la mobilitat sostenible; la implementació de les TIC per a la creació i valoració dels recursos i productes turístics de valor afegit i la millora de l'accessibilitat. Els responsables de Segittur van manifestar la seva voluntat i determinació per implicar-se a fons en el desplegament d'aquelles fitxes i accions del pla operatiu vinculades amb la transformació de Lloret de Mar en una destinació intel·ligent.

El grup de treball per al desplegament i execució del pla operatiu per la renovació de la destinació turística Lloret de Mar està integrat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Empresa i Ocupació, l'Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret. Vetllarà per l'impuls i el seguiment de les 29 accions, projectes i actuacions previstes en el pla operatiu presentat el 18 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia