Economia

Protesta dels treballadors de Gas Gas al BCN Moto, a la Farga de l'Hospitalet

La concentració s'ha fet coincidint amb l'inici de les negociacions entre empleats i empresa

El fabricant gironí vol acomiadar un terç de la plantilla

La plantilla de Gas Gas, amb seu a Salt, ha decidit iniciar tota una sèrie de protestes per la decisió del fabricant de tirar endavant fins a tres expedients de regulació d'ocupació. I coincidint amb l'inici de les negociacions entre els treballadors i l'empresa, ahir un grup de treballadors i el comitè van portar la protesta fins al Saló BCN Moto, que es fa a la Farga de l'Hospitalet. Amb el lema “Gas Gas vol produir i no morir”, els empleats van reivindicar davant fabricants i proveïdors del sector que l'empresa és viable, i van exigir inversions i bancs que desencallin l'acord per refinançar el deute.

Gas Gas, que fabrica motos de trial i enduro, ha anat al jutjat mercantil després de no poder refinançar un deute que puja a uns vint milions d'euros. Els tres expedients de regulació d'ocupació s'inclouen en el pla de viabilitat que l'empresa ha presentat per intentar superar el preconcurs. El primer ERO és d'extinció i afectarà 26 empleats dels 93 que té l'empresa, gairebé un terç de la plantilla actual. El segon i el tercer ERO s'aplicaran a la resta de la plantilla. Un dels expedients és temporal i preveu enviar els empleats a l'atur fins a 190 dies en un termini de dos anys. L'altre ERO, de reducció salarial, suposarà retallar sous a tot el personal. El percentatge variarà en funció de les categories.

Després que Gas Gas donés a conèixer les seves intencions al comitè, ahir van començar les trobades entre les parts. Abans no es formalitzin els ERO, fabricant i comitè tenen un termini d'un mes per intentar posar-se d'acord amb les extincions. En el cas dels acomiadaments temporals i la rebaixa de sous, aquest temps és de quinze dies. En la reunió d'ahir, com va concretar el president del comitè, Pere Brangolí, Gas Gas els va entregar documentació, segons publica l'Agència Catalana de Notícies. “No s'ha negociat res encara”, va dir Brangolí, tot esperant properes trobades. De totes maneres, però, la plantilla ja ha començat a mobilitzar-se per protestar contra una situació que, asseguren, és conseqüència de la “mala gestió” que s'ha fet.

Els treballadors asseguren que “després d'un llarg procés de negociació els bancs han accedit a fer una quitança important del deute per facilitar la viabilitat de l'empresa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia