Economia

L'aeroport perd aquest estiu el 45% de les destinacions

Es passa de les 69 destinacions ofertes l'estiu passat a només 38

Opera un terç de les companyies que hi havia l'any passat

Les rutes amb Ucraïna deixen de donar servei

La temporada d'estiu arrenca avui a l'aeroport de Girona amb gairebé la meitat de destinacions menys que un any enrere. Així, de les 69 destinacions que hi havia l'any passat, enguany es passa a 38, tot i que aquesta xifra podria augmentar. Són 38 destinacions –36 de les quals regulars i dos xàrters– que enllacen Girona amb 15 països diferents. En total són sis les companyies aèries que donen servei, mentre que l'any passat n'eren divuit. Entre aquestes, destaca la desaparició de la companyia Wizz Air, que a partir del 18 d'abril deixarà de volar a la capital d'Ucraïna, Kíev, a conseqüència de la inseguretat que es viu en aquell país.

Ryanair continua sent la companyia que ofereix més destinacions –33– a les quals se n'hi ha d'afegir tres més que només operen durant dos mesos d'estiu: Knock i Cork (Irlanda) i Perusa (Itàlia). La companyia Transavia també manté els seus vols a Amsterdam i Rotterdam. També continua operant Jetair Fly (TU Airlines Belgium), que vola a Brussel·les ciutat.

Pel que fa als vols xàrters, només es confirma, de moment, Thomson Airways, amb vols a Birmingham, Londres Gatwick i Manchester. També continua operant Danish Air –que vola a Billund– i Air Malta –que vola a Malta-.

Segons fonts d'Aena, durant les trenta setmanes de la temporada d'estiu, les companyies posaran a disposició dels usuaris prop de 1.700.000 seients de sortida i arribada, i han sol·licitat operar prop de 9.000 moviments també de sortida i arribada.

Les mateixes fonts indiquen que Brussel·les és la destinació que més creix amb més de 95.600 seients oferts (un 10,4% més que l'estiu passat) i 500 moviments sol·licitats (un 10% més). Segons Aena també, aquestes dades són les que es preveuen i estan en venda a dia d'avui, però és possible que en les properes setmanes s'incorpori alguna nova ruta o destinació.

Palma de Mallorca

De moment, la majoria de les destinacions –set– són al Regne Unit, seguides per Itàlia –sis destinacions– i Alemanya –també sis destinacions–. Als Països Baixos hi ha quatre destinacions, a Polònia tres i a Bèlgica i al Marroc, dues. Des de l'aeroport de Girona només es volarà aquest estiu a una destinació dins l'Estat, a Palma de Mallorca. A Irlanda, de moment només n'hi ha una, a Dublín, però durant un parell de mesos també volarà a Knock i Cork.

Entre els vols que desapareixen, a banda del de Kíev, també hi ha els que ja va anunciar Ryanair que deixava d'operar des de l'aeroport de Girona, entre els quals, els d'Eivissa, Milà i Colònia. Aquestes rutes són tres de les onze que Ryanair deixa d'oferir des de Vilobí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia