Economia

El torneig MIC deixarà 3,5 milions

Es fa fins diumenge i s'hi han inscrit unes 5.000 persones

Jugadors, cos tècnic, acompanyants i voluntaris s'han repartit en 13 hotels de la Costa Brava

El torneig internacional de futbol base MIC (Mediterranean International Cup), que es va inaugurar ahir i se celebra fins diumenge a diferents poblacions gironines, tindrà un impacte econòmic per a la demarcació d'uns 3,5 milions d'euros directes. Aquesta xifra és possible perquè el MIC, que enguany arriba a la quinzena edició –catorze a les comarques de Girona–, té ja un gran prestigi internacional –en aquests anys hi han passat futbolistes que ara juguen als millors clubs del món– i, per tant, creix any rere any el nombre de participants. I com que el torneig se celebra per Setmana Santa, molts d'aquests equips arriben a la Costa Brava amb grans grups d'acompanyants que aprofiten que els futbolistes, que tenen entre els 10 i els 19 anys, són als camps per fer visites a les comarques gironines però també a Barcelona.

En aquesta edició s'hi han inscrit 224 clubs, setze dels quals són per participar en el MIC Integra –jugadors amb discapacitat intel·lectual–, provinents de 34 països dels cinc continents. Aquest any hi ha una gran presència d'equips provinents dels Estats Units –12– que, a part dels catalans, són els més representats al MIC, però també hi ha jugadors del Japó, la Xina, Colòmbia o Anglaterra, entre d'altres, i per primera vegada hi haurà representants de països com Indonèsia, República Dominicana i Guinea Conakry. En total s'hi han inscrit unes 5.000 persones –entre jugadors, cos tècnic i acompanyants–. I com que el torneig es disputarà a 19 seus gironines –24 terrenys de joc–, els inscrits s'han repartit en tretze hotels, de Lloret de Mar (3), Platja d'Aro (4), l'Estartit (5) i Palamós (1), els que queden més propers als camps de futbol on hauran de jugar tots aquests dies. Per traslladar-se als camps, s'han programat amb una quarantena d'autobusos unes línies de transport que portaran els jugadors, cos tècnic i els acompanyants que ho vulguin de l'hotel al camp on toca jugar i del camp a l'hotel en hores concertades.

El director del MIC, Juanjo Rovira, assegura que per als pobles on s'hi celebra el torneig, el més important del món de futbol formatiu, és bo perquè “tothom vol quedar bé i pel fet de ser seus hi ha una millora constant de les instal·lacions”. “Hi ha ajuntaments que han fet tribuna, han instal·lat cadires, pinten els vestidors cada any, entre d'altres, i de cara als clubs és un dia de negoci”, explica.

I per fer-ho més fàcil per als acompanyants, des del Patronat de Turisme de Girona de la Diputació de Girona però també del mateix MIC posen a l'abast de qui vulgui l'oferta d'activitats, sortides i visites que es poden fer aquests dies. Curiosament, una de les sortides més sol·licitades és la visita al camp del Barça –i si poden anar-hi quan es juga un partit, molt millor– i fer una ruta per la ciutat de Barcelona. Però també hi ha qui aprofita l'estada per anar a fer submarinisme a l'Estartit, visitar algun parc aquàtic, o anar a conèixer la ciutat de Girona o Figueres, tot “molt repartit” perquè “les ofertes per aquests dies són moltes i variades”.

El Patronat de Turisme, a més, ha editat un calendari d'esdeveniments d'aquest mes d'abril que ha penjat a la web del mateix torneig MIC. Entre les ofertes que hi inclou hi ha la processó de Verges i la dansa de la mort, els manaies i la processó del Sant Enterrament de Girona, el viacrucis i les rutes culturals de l'Escala, però també una visita guiada pel nucli antic de Llagostera, el Festival del Vi, el Vivid, o la Fira medieval d'Hostalric, tot plegat “per fer que els acompanyants, però també els mateixos jugadors, tinguin una estada a la demarcació agradable” i que els quedin ganes “de tornar a l'estiu”.

Evidentment, no tots els acompanyants aprofiten l'estada a la demarcació per fer visites ja que n'hi ha molts que segueixen els partits i aprofiten les hores lliures per passejar per les poblacions properes als hotels i, si fa bon temps, per anar a prendre el sol a les platges de Lloret, Palamós, l'Estartit o Platja d'Aro.

34
països
és d'on provenen els clubs que participen al torneig, entre els quals hi ha Japó o República Dominicana.
19
poblacions
gironines són aquest any les seus del MIC i on es jugaran els partits de futbol.

Menú MIC Saludable a uns 60 restaurants

Amb la finalitat d'ampliar l'oferta turística als milers de visitants que atrau el torneig, els dinou consistoris que són seu del MIC junt amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han creat el Menú MIC Saludable, al qual s'hi han acollit una seixantena de restaurants. “Fan una proposta de menú MIC però a preus tancats i amb productes del territori”, assegura el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, que diu que estan satisfets de la bona acollida ja que és el primer any que es fa. Els preus són de 10a 12 euros per als joves i de 15 a 20 per als adults.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia