Economia

La campanya de l'IRPF del 2014 comença dimarts

El període per demanar cita prèvia per fer la declaració s'obre el 6 de maig

La campanya de la renda del 2014 comença el dimarts 7 d'abril, just després de Setmana Santa, per a prop de 3,5 milions de contribuents catalans. A partir d'aquell dia es podran presentar de manera telemàtica els esborranys i les declaracions que s'hagin fet en el programa Padre de l'Agència Tributària.

Les peticions telefòniques per acordar una cita prèvia amb personal de l'Agència Tributària per fer la declaració de la renda es podran començar a fer el 6 de maig i el període s'acabarà el 29 de juny, just el dia abans del termini de presentació de la declaració de la renda que està fixat per al 30 de juny.

Tot i que el govern espanyol ha aprovat canvis fiscals en els últims mesos per donar sortida a la profunda crisi econòmica dels últims set anys, la majoria de les reformes són d'aplicació en aquest exercici del 2015 i, per tant, afectaran no pas la declaració que es començarà a fer aquest abril sinó la declaració que caldrà presentar durant el segon trimestre de l'any pròxim, adverteix Concha Forteza, gestora fiscal i comptable d'Archs Assessoria i Gestió.

Continuisme

La renda d'aquest any és una renda “continuista'' de la declaració del 2013 i totes les modificacions que s'han aprovat, com la tarifa de la declaració de l'IRPF i d'altres que afecten tractaments de determinats productes seran d'aplicació a partir del 2015 i, per tant, tindran el seu efecte en la declaració del 2016, segons reflexiona Forteza, membre del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya. L'experta fiscal diu que les dues novetats més destacades de la campanya d'enguany afecten un nombre limitat de contribuents: els afectats per productes híbrids financers com les participacions preferents i el deute subordinat i els que han estat implicats en processos de dació en pagament.

La novetat de les preferents afecta el tractament que reben les pèrdues que han acumulat els inversors en aquest tipus de producte. Fins ara aquestes pèrdues de les preferents només es podien compensar amb pèrdues de productes semblants mentre que aquest any es pot compensar amb rendes derivades de l'estalvi.

Pel que fa a la dació en pagament, el guany patrimonial que deriva d'aquesta operació està exempt de tributació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia