Economia

Inkemia prepara la seva entrada als Estats Units

El grup tecnològic vol diversificar uns ingressos que ara concentra en un 70% en el mercat espanyol

Disposa de 63 patents aprovades i 150 en estudi

El grup tecnològic Inkemia, que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), prepara la seva entrada als Estats Units (EUA), un mercat amb un elevat potencial que ajudaria a impulsar la internacionalització de l'empresa, després de l'obertura l'any passat de dues filials al Brasil i Colòmbia. “ Hem entrat primer en mercats emergents i ara ens interessa un mercat de tecnologia sòlida”, explica Josep Castells, president executiu d'Inkemia.

El mercat espanyol representa actualment el 70% de la facturació de l'empresa i la resta procedeix, majoritàriament, de projectes de la UE, encara que Castells s'ha marcat com a objectiu reduir de mica en mica el pes de la filial espanyola. “El marc regulador a l'Estat és excessivament burocràtic”, denuncia el president de la companyia. El grup tecnològic de desenvolupament i explotació de nous productes, processos i tecnologies per a empreses biotecnològiques, farmacèutiques, cosmètiques i químiques disposa de 63 patents internacionals aprovades i 150 més en estudi.

A falta de la presentació dels resultats de l'exercici de 2014, Inkemia tenia previst assolir uns ingressos d'explotació de més de sis milions d'euros i un Ebitda (benefici d'explotació abans d'amortitzacions) de 2,8 milions. Després de les dues ampliacions de capital dutes a terme els dos últims exercicis, el primer accionista del grup és la cooperativa Escola de Sant Gervasi de Mollet del Vallès, que ha baixat la seva participació fins al 39%. Josep Castells en controla un 8%.

La companyia, fundada el 1997, està impulsant la construcció d'una nova seu a Parets del Vallès en un immoble de 4.820 metres quadrats. Castells calcula que la nova seu no serà una realitat fins d'aquí a tres anys i que suposarà una inversió de sis milions d'euros. Inkemia, que té una plantilla de cent persones, té també instal·lacions a Tres Cantos (Madrid) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), després de la compra el juny passat del laboratori pel sector alimentari Aslab.

LA XIFRA

6
milions d'euros invertirà la companyia en la seva nova seu corporativa de Parets del Vallès.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia