Economia

La plantilla de Gas Gas acusa la direcció d'irresponsable

Diu que encara no té cap pla sòlid previst i l'únic que vol és esgotar el preconcurs per “devaluar” i “deteriorar” l'empresa

Els treballadors es reuneixen dijous amb els parlamentaris

La direcció i el comitè de Gas Gas han arribat a un preacord per aplicar un ERO temporal de dos mesos que afectarà el cent per cent de la plantilla. Si avui l'assemblea de treballadors ho ratifica, el fabricant gironí de motos deixarà en suspens els 26 acomiadaments i la rebaixa salarial prevista, en espera de com evolucioni el preconcurs de creditors en què està immers. L'ERO temporal es començarà a aplicar divendres i suposarà que, durant aquests 60 dies, els 93 treballadors cobrin de l'atur. El comitè critica que la fàbrica de Salt viu una situació “precària”, perquè ja fa quatre mesos que es va aturar la producció i les nòmines perillen perquè “es paguen amb la venda de peces de recanvi”. De fet Gas Gas deu el mes de març a més de la meitat de la plantilla, segons publica ACN.

El preacord per tirar endavant l'ERO temporal arriba després de dies i dies d'incertesa per part de la plantilla. Els treballadors asseguren que la direcció de Gas Gas, que ara depèn d'un grup israelià, “encara no té cap pla sòlid” per
reflotar l'empresa. “L'única cosa que tenen clar és que volen esgotar el termini legal de durada del preconcurs, sense cap altre motiu que devaluar i deteriorar la companyia”, diu la plantilla.

Gas Gas fa des de principis d'any que està en preconcurs de creditors per intentar reestructurar un deute que puja a 20 milions d'euros . Segons estableix la llei concursal, l'empresa té de marge fins al 16 de maig per intentar tancar un acord per refinançar-se. En cas contrari, el fabricant gironí de motos es veurà obligat a presentar formalment concurs de creditors al jutjat mercantil.

Enmig d'aquesta situació, Gas Gas va comunicar al comitè la intenció d'acomiadar fins a un terç de la plantilla (26 treballadors), reduir salaris i tirar endavant un ERO temporal. La plantilla critica que l'actitud de la direcció és “irresponsable i malintencionada” i, sobretot, asseguren que aquest paquet de mesures en cap cas està “justificat”.

Ahir, però, el comitè d'empresa va aconseguir suavitzar les intencions de la companyia. Si més no, en espera de veure com evoluciona el preconcurs de creditors. Després d'hores de reunió amb els israelians, direcció i comitè van pactar deixar en suspens els acomiadaments i la rebaixa salarial. A canvi, però, Gas Gas tirarà endavant un ERO temporal de dos mesos per a tota la plantilla.

Aquest dijous, els treballadors de Gas Gas portaran les seves reivindicacions fins al Parlament de Catalunya. El comitè i part de la plantilla es reuniran amb diputats dels diferents grups per exposar-los la situació que viu l'empresa i demanar-los que intercedeixin per trobar una solució. Asseguren que, directament o indirectament, l'economia de fins a 400 famílies depèn de Gas Gas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia