Economia

Més de set milions recaptats a Girona amb la taxa turística

Els establiments hotelers, els que més diners recapten a través d'aquest impost

La Costa Brava es manté com la segona marca a Catalunya, darrere de la marca Barcelona

En la nova temporada de creuers, que va arrencar el cap de setmana passat, s'espera superar el balanç econòmic del 2014. Els creuers van registrar l'any passat un creixement percentual important a Catalunya pel que fa a la recaptació de la taxa turística –un 35% de creixement–, tot i que són els establiments hotelers els que recapten més diners a través d'aquest impost. Així, a la demarcació de Girona, la temporada passada es van recaptar un total de 7.374.119,99 euros, bona part dels quals a través dels establiments hotelers de la Costa Brava, que van recaptar 4.813.656,99 euros.

En aquest mateix sentit, la marca Costa Brava continua ocupant la segona posició a Catalunya, darrere de la marca Barcelona. Els allotjaments agrupats sota aquesta marca gironina van recaptar un total de 7.060.957 euros, mentre que en el cas de la marca Barcelona –que inclou municipis de l'àrea metropolitana– l'import recaptat supera els 21 milions d'euros. De fet, en total, a Catalunya es van recaptar, a través d'aquesta taxa turística, gairebé 41 milions d'euros, concretament 40.974.183.

A banda dels establiments hotelers de la Costa Brava –la recaptació dels quals suposa un 68% del total de la marca–, el rànquing de la resta d'allotjaments el lideren els càmpings (1.277.787 euros de recaptació), seguits pels habitatges turístics (498.955), els apartaments (373.521), el turisme rural (57.424), altres tipus d'allotjament (21.984), albergs de joventut (13.657) i àrees de pernoctacions (3.969 euros).

En relació amb l'any 2013, l'increment en la recaptació de la taxa turística a la demarcació de Girona ha estat d'un 1,28% l'any 2014.

Segons explica la Generalitat, els diners procedents d'aquest impost es destinen a àmbits diversos com ara l'impuls de la promoció turística, el desenvolupament d'infraestructures i la creació i la millora dels productes turístics, entre altres tasques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia