Empreses

Una aigua de quilòmetre zero

Els aliments de proximitat i ecològics s'han introduït amb força en la restauració. En els últims anys han proliferat els establiments d'slow food o de quilòmetre zero. I, més enllà dels restaurants especialitzats, altres de convencionals també han girat la mirada cap a l'alimentació de proximitat i ecològica incorporant-la a la seva oferta. Però, i l'aigua? També pot ser de quilòmetre zero?

Això és el que proposa l'empresa Atrihost, que s'ha convertit en distribuïdor en exclusiva per a l'Estat espanyol de Natura, un sistema que permet filtrar de manera instantània l'aigua corrent. L'empresa catalana centra els seus esforços ara en convèncer restauradors i hotelers que poden oferir als seus clients aigua de quilòmetre zero, amb menys impacte ecològic que l'embotellada, i de qualitat.

Segons un dels socis de la companyia, Òscar González, en aquesta fase han de fer pedagogia amb els potencials clients. Segons explica, el fet de servir aigua corrent als restaurants i bars és poc comú a Catalunya i l'Estat espanyol. Aquesta és la primera reticència que han de vèncer. En canvi, a altres estats és molt habitual. González cita, per exemple, Itàlia, França, el Regne Unit, els EUA i Canadà. I defensa que l'aigua corrent és una opció més ecològica que l'embotellada. En aquest sentit, posa de manifest que estalvia els envasos de vidre o plàstic, el transport i la necessitat d'emmagatzemar. Per tant, diu, redueix la petjada de carboni dels establiments.

De fet, per l'experiència d'Atrihost en aquests primers mesos de distribució de Natura, els establiments de cuina ecològica, de proximitat i d'slow food són els que s'interessen més per aquesta tecnologia.

Sistema nou.

Els distribuïdors de Natura destaquen les diferències d'aquest sistema amb l'osmosi. Segons expliquen, la nova tecnologia no requereix desaigüe, no elimina les sals minerals i no modifica el sabor de l'aigua. La tecnologia es va començar a desenvolupar a Itàlia, però l'ha patentat i llançat al mercat l'empresa nord-americana Oasi. Atrihost n'és el distribuïdor únic a l'Estat espanyol.

De moment, ha instal·lat la font d'aigua Natura a sis establiments de Catalunya. I està en negociacions amb algun més del País Valencià, on també ha detectat interès i, per això, hi ha destinat un comercial. L'empresa preveu anar posant representants a altres territoris en funció de l'acceptació. Els següents podrien anar al País Basc, on el Gremi de Restauració ha recomanat als restaurants que serveixin aigua corrent als clients, o a Aragó.

A més de restaurants, tenen intenció d'atreure com a clients cadenes hoteleres. L'altre soci de l'empresa, Jordi Valle, reconeix que la negociació sol ser més llarga, però recorda que, en l'àmbit internacional, cadenes com Mandarin Oriental, Hilton, Marriot i The Ritz-Carlton tenen instal·lat el sistema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia