Economia

Organitzen unes jornades d'economia social a Cap Roig

La fundació bancària La Caixa promou l'esdeveniment, de caire internacional i que se celebrarà la tardor que ve

El premi Nobel d'Economia Joseph Stiglitz impartirà la conferència inaugural

El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, han signat un conveni de col·laboració que estableix les bases per celebrar als jardins i al castell de Cap Roig unes jornades internacional d'economia social. Segons va informar ahir La Caixa, la primera edició de les jornades serà la tardor que ve i tindrà una durada de dos dies. També ha avançat que Josep Stiglitz, premi Nobel d'Economia el 2011, serà el conferenciant inaugural de la primera edició. Pel que fa a la resta de sessions, hi prendran part “acadèmics i professionals de rellevància internacional”.

L'esdeveniment es planteja com un espai de debat, reflexió i transferència del coneixement entorn dels models d'economia focalitzats en un desenvolupament econòmic productiu i competitiu, compatible amb la promoció del benestar de les persones, la solidaritat i la sostenibilitat.

L'organització d'aquestes noves jornades d'economia social –que estaran obertes al públic general– serà liderada per un comitè assessor que està format, entre altres, per Jaume Gil Aluja, Teresa García-Milà, Ramon Adell, Higini Clotas, Jordi Gual i Àngel Pes.

Nou humanisme

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat que “la societat s'hauria d'orientar cap a un nou humanisme que faci la persona conscient i responsable de la seva aportació a la comunitat on conviu”. En aquest sentit, Fainé considera que “cal recuperar el temps per a l'acció i estimular la capacitat d'energia moral, ètica i estètica que s'amaga darrere de cada persona”.

Per la seva banda, l'alcade de Palafrugell, Juli Fernández, va assegurar que “és una satisfacció que Palafrugell sigui la seu d'aquestes jornades de dimensió internacional, que, a més, es convertiran en un dinamitzador intel·lectual, social i econòmic del territori”.

LA XIFRA

2
dies
durarà la primera edició de les jornades internacionals d'economia social que es faran a Cap Roig a la tardor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia