Economia

ROBERTO COIN

JOIER QUE HA CREAT UNA FLOR AMB MOTIU DEL GIRONA TEMPS DE FLORS

“Una flor per als amics de Girona”

És un dels joiers més reconeguts del món que ha decidit fer un fermall en forma de flor amb motiu del Girona, Temps de Flors

Col·lecció primavera i estiu.
Va venir a Girona la setmana passada, convidat per Pere Quera Joiers, per presentar als gironins i als mitjans de comunicació de l'Estat la nova col·lecció de Roberto Coin. Quera va ser el primer punt de venda de l'Estat que va vendre joies de Coin i ara fa d'ambaixador del Coin per anar-se introduint a l'Estat espanyol.

En Roberto Coin és un dels joiers més influents i reconeguts del món. És italià i la seu de l'empresa és a Vicenza, però té una forta vinculació amb Girona gràcies a la seva relació amb Pere Quera Joiers i, en especial, amb Mariona Quera, que va conèixer quan aquesta estava estudiant gemmologia a Vicenza. Quan Coin es va assabentar de l'existència del Girona, Temps de Flors va decidir fer coincidir la presentació de la col·lecció que venia a fer a Girona amb la mostra i, a més, crear una peça especial i única per a aquesta ocasió.

En què consisteix, aquesta flor?
Tinc molt bona relació amb Pere Quera Joiers. Un dia em van explicar que a Girona es feia el Temps de Flors i jo sóc famós en les meves col·leccions la natura, els animals i les fors en són els protagonistes. És part de la meva vida, perquè la natura és molt bonica. I vaig decidir fer una flor per als meus amics, i aquesta joia no s'ha de vendre necessàriament. Es tracta d'una flor feta d'or blanc amb centenars de diamants incrustats i deu safirs grocs a la part central, simulant les antenes. És un fermall exclusiu de 131 grams de pes i més de 38 quirats en diamants i safirs, i es va poder veure aquesta setmana passada, quan vaig venir a Girona a presentar la meva nova col·lecció de joies. Pere Quera ens fa d'ambaixador perquè potenciem les vendes a l'Estat espanyol, on ara tenim una vintena de clients.
Vostè no era joier. Què el va portar a aquest món?
[riu] És cert, jo de jove era hoteler. Tenia un hotel de luxe a Venècia. Però em vaig aficionar al món de les joies i a l'any 1977 vaig començar a fer joies per a altres joiers de fama internacional, fins que al 1996 vaig decidir crear la meva pròpia marca. Ara estem a 62 països i tenim 1.080 punts de venda al món. Les més importants actrius de Hollywood porten joies Roberto Coin, malgrat que allà hi porten una petita part de la mercaderia. Els principals mercats de Roberto Coin són el nord i centre Amèrica, Rússia i els Emirats Àrabs Units.
Quants models de joia fa, a l'any?
Cap a uns 600 models l'any. És una quantitat molt gran perquè m'agrada que el nostre públic pugui anar vestit de manera diferent i que les joies s'adaptin a la personalitat de cada client. A totes les dones els agrada tenir peces úniques que les facin sentir especials. I per això, sempre intento anticipar-me als gustos dels meus clients o clients potencials. Penso que no és tant important el preu de les joies Roberto Coin, sinó que ho és més el disseny i que siguin peces amb classe.
I com és fa això d'anticipar-se als gustos dels clients?
El món de la creativitat és infinita i del que es tracta és de crear joies que cap altra persona hagi fet abans. Roberto Coin és un dels més copiats del món, perquè creem tendència i moda.
Vostè té un tret característic en les seves joies, i és que sempre afegeix un robí en les seves creacions.
Els antic Egipcis creien que portar un robí en contacte directe amb la pell garantia la longevitat, la salut i donava felicitat. En l'aura d'aquest mite, vam decidir signar cadascuna de les meves joies amb un petit robí, que amaguem a la part interior de les joies per tal que sempre puguin estar en contacte amb la pell.
Vostè ha guanyat molts de premis al llarg dels anys?
Sí. Molts. L'últim que vaig rebre va ser el premi a la col·lecció Pois Moi com la millor col·lecció italiana de joiera en el món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia