Economia

Dissenyaran un barri cultural de Londres des de Girona

Els arquitectes Olga Felip i Josep Camps formen part dels guanyadors del concurs per dissenyar l'Olympicopolis

Es preveu com una gran zona cultural i educativa al parc olímpic Reina Isabel

El despatx dels arquitectes Olga Felip i Josep Camps, Arquitecturia, ha estat un dels guanyadors del concurs per dissenyar l'Olympicopolis, el que es projecta com un futur barri cultural i educatiu de Londres situat al parc olímpic Reina Isabel, a l'est de Londres. Juntament amb el despatx de Felip i Camps, formen part de l'equip guanyador Allies and Morrison, Gustafson Porter, Buro Happold i Gardiner and Theobald (tots de Londres), i O'Donnell & Tuomey, de Dublín.

Els 70.000 metres quadrats del front marítim de Stratford inclouran una nova seu del Victoria&Albert Museum, el teatre Sadler's Wells i la Universitat de les Arts de Londres. També l'Smithsonian Institution està negociant obrir el primer museu permanent fora dels Estats Units a l'entrada del parc, que també inclourà 75.000 metres quadrats de cases noves.

Està previst que el projecte rebi 141 milions de lliures dels fons governamentals i creï aproximadament tres mil llocs de treball, així com que contribueixi amb 2,8 bilions de lliures en activitat econòmica a l'àrea local.

El concurs, que ha estat organitzat per la London Legacy Development Corporation i els especialistes en concursos Malcom Reading Consultants, va fer-se públic el setembre del 2014 i ha atret 24 candidatures, entre les quals, les sis guanyadores.

“Estem superil·lusionats”, afirmava l'arquitecta gironina arran d'haver aconseguit el concurs. Pel despatx d'Olga Felip, aquest és el primer projecte important fora de Catalunya: “És el més gros que hem tingut fins ara, també aquí”, hi afegia. El fet que sigui a Londres i també el contingut del projecte (cultural) i que s'hagi treballat en conjunt amb altres despatxos il·lusiona especialment Felip. “Era la primera vegada que treballàvem junts amb Allies and Morrison i O'Donnell & Tuomey i ha estat molt divertit. Ens hem reunit gairebé cada setmana a Londres i hem treballat molt”, explica Felip, que ja avança que pròximament s'han de tornar a reunir per començar a ultimar el calendari de treball. “Les institucions que han impulsat el projecte i que volen impulsar aquest barri són diverses i elles també volien que els equips d'arquitectes tinguessin també això en comú, que fossin diversos”, puntualitzava Olga Felip.

LA FRASE

Estem superil·lusionats (...) Ens hem reunit gairebé cada setmana a Londres i hem treballat molt
Olga Felip

LA XIFRA

70.000
metres quadrats
inclouran, entre d'altres, una nova seu del Victoria & Albert Museum, el teatre Sadler's Well.

Recentment premiada

L'arquitecta Olga Felip Ordis (Girona, 1980) ha estat premiada també aquest any amb el premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2015. El jurat va destacar la seva trajectòria per haver sabut combinar la creació de noves formes amb el respecte amb l'entorn, a més del seu treball sobri, elegant, càlid i lluminós, que aconsegueix un efecte harmònic en l'usuari, l'espectador i el paisatge. Els premis, dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, s'entregaran en el marc del Fòrum Impulsa, que se celebrarà el 25 de juny a Girona. A banda d'aquest, Felip ha rebut nombrosos reconeixements i, entre els projectes que han fet fins ara –juntament amb la seva parella i soci del despatx–, hi ha el centre cívic de Ferreries de Tortosa, la plaça de l'Absis Catedral de Tortosa i la biblioteca de Caldes de Malavella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia