Economia

Oliu descarta una guerra pel passiu, però alerta dels crèdits amb pèrdua

El president de Banc Sabadell afirma que algunes entitats venen hipoteques “no prou rendibles”

Insta els reguladors del sector a actuar per evitar-ho

En la tradicional trobada amb la premsa prèvia a la junta general d'accionistes, que tindrà lloc avui, el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va alertar que algunes entitats estan tornant a aprovar préstecs “no prou rendibles”, i va fer una crida als reguladors perquè limitin aquesta pràctica.

“Estem veient que en alguns casos s'estan produint hipoteques amb pèrdues, i això ens preocupa”, va dir el banquer, que hi va afegir: “Els reguladors hi són per evitar que es donin operacions amb pèrdues en el mercat.” Oliu va explicar que hi ha una tendència en la banca comercial a buscar el màxim volum amb l'objectiu d'“arreglar el compte de resultats”, i que per això a vegades es comercialitzen crèdits o altres productes per sota de cost.

El banquer, però, va descartar que hi hagi en marxa una altra guerra del passiu, com a conseqüència de la incipient comercialització d'un nou compte bancari per part de Banco Santander amb retrocessos en rebuts i una remuneració del passiu per sobre de la mitjana. “Nosaltres ja tenim un compte similar i fem el mateix, però més discretament”, va assegurar Oliu, que es va obrir, no obstant això, a fer millores en el seu producte per competir millor amb el llançat pel banc presidit per Ana Patricia Botín. De totes maneres, el banquer català va assegurar que de cap de les maneres començarà ara una guerra pel passiu: “Seria una cosa suïcida; només tindria sentit en un context de pujades de tipus d'interès.”

D'altra banda, en la junta d'avui el banc aprovarà, per primer cop, el repartiment de dividend mitjançant el lliurament d'accions, a més d'explicar l'operació de compra del britànic TSB, que espera tancar en les pròximes setmanes. Finalment, ratificarà els nomenaments dels consellers Aurora Catà i José Manuel Lara García com a independents, així com la incorporació de David Vegara.

Li agradaria reunir-se amb Colau

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar ahir que li “agradaria” reunir-se amb Ada Colau, que va guanyar les eleccions a Barcelona i que es perfila com a alcaldessa de la ciutat, i en va destacar el perfil activista com a impulsora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Oliu va explicar que encara no ha tingut ocasió de conèixer en persona Colau, encara que no té “cap inconvenient” a reunir-se amb ella ara que ha fet el salt des de l'activisme a l'àmbit “polític i institucional”. “Ha passat de ser una cosa anecdòtica en el món mediàtic a irrompre en l'àmbit institucional, en el qual no sabem com actuarà”, va dir. Oliu hi va afegir que el Sabadell mai ha practicat un desnonament a persones en risc d'exclusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia