Economia

Creix el turisme a la Costa Brava però no la contractació

CCOO critica que a Lloret un sol treballador suporta, de mitjana, la càrrega de feina de 251 pernoctacions

L'augment del nombre de turistes que s'està registrant a la Costa Brava els primers quatre mesos d'aquest any –hi ha hagut un 9% d'augment en pernoctacions– no ha fet créixer la creació de llocs de treball, segons denuncia el sindicat CCOO a la demarcació de Girona. Això provoca, segons el secretari general de CCOO a la demarcació, Bartomeu Compte, “una sobrecàrrega de feina per als treballadors del sector serveis als municipis de la costa”.

Per Compte, el cas més crític és el de Lloret de Mar, on la ràtio de pernoctacions per persones contractades indica que un sol treballador assumeix de mitjana la càrrega de feina de 251 pernoctacions (1.903 persones ocupades), en comparació a la mitjana de la Costa Brava, que és de 153 pernoctacions per treballador (5.676 ocupats). Aquesta ràtio és la més alta de totes les zones turístiques de l'Estat, davant de Barcelona, que se situa en 151 pernoctacions per treballador; de Mallorca, que és de 147; de la Costa del Sol, que se situa en 141 pernoctacions, i de la Costa de Cadis, que és de 100.

El secretari general de la federació de serveis de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, va insistir ahir que “tot i la recuperació turística el sector no ha vist incrementada la creació de llocs de treball” i “prima la quantitat per sobre de la qualitat”. “Menys gent pot suposar un pitjor servei i a la llarga, pot acabar repercutint negativament en la destinació”, va dir Montalbán, que va assegurar que hi ha establiments turístics que comencen a externalitzar serveis.

Recorda també que el 72% dels contractes signats el 2014 en el sector serveis eren temporals i la meitat eren a temps parcial, per la qual cosa asseguren que aquesta tendència que s'arrossega des del 2008 suposa la destrucció d'ocupació estable i de qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia