Economia

Els comerciants del Maresme esperen unes rebaixes amb més consum

Els descomptes oscil·len de mitjana entre un 15% i un 30%, però algunes botigues ja arriben fins al 50%

La roba i el calçat són els grans reclams

Tret de sortida a les rebaixes d'estiu al Maresme. I és que amb l'arribada del mes de juliol els diferents comerços de la comarca pitgen fort l'accelerador per poder ser més competitius amb els preus i rebaixar-los. D'aquesta manera, amb la campanya de rebaixes –que durarà fins al 31 d'agost– es vol aprofitar en molts casos per rematar el curs pel que fa a les vendes. Tot i que en aquests primers dies els descomptes oscil·len de mitjana entre un 15% i un 30%, el cert és que en algunes botigues de la comarca ja es poden trobar articles rebaixats fins al 50% del seu preu original. La roba i el calçat són, com sempre, les grans estrelles i els productes que més sortida tenen entre els compradors.

“Tal com ha anat la temporada, crec que hi haurà més consum que l'any passat”, explica Teresa Robert, presidenta de la Unió de Botiguers de Mataró. En aquest sentit, Robert opina que aquesta campanya de rebaixes que tot just ara comença “pot servir per arrodonir la temporada pel que fa a les vendes, i més en aquests temps de crisi”. Tot i això, la presidenta de la Unió de Botiguers de Mataró reconeix que des del gener d'enguany sí que s'ha notat un “lleuger” increment de vendes. A més, Robert també opina que la calor que està fent aquests dies també pot ser un al·licient perquè la gent s'animi a comprar més en aquestes rebaixes d'estiu.

Anna Cuevas, coordinadora de Comerços Associats de Premià de Mar que compta amb una setantena d'establiments, també es mostra esperançada que aquestes rebaixes segueixin la “línia ascendent” dels darrers dos anys. “Som moderadament optimistes pel que fa a les vendes d'aquesta campanya”, comenta Cuevas. Tot i això, la coordinadora dels comerços premianencs assegura que “encara s'està molt lluny del volum de vendes d'abans de la crisi”.

El turisme

D'altra banda, a l'Alt Maresme el turisme d'estiu és tradicionalment un dels grans aliats en temps de rebaixes. En aquest sentit, el president de l'Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial, Xavier Nogué, espera que el bon temps d'aquests dies atregui més clients. “Els darrers dos anys, a causa dels estius atípics, vam trobar a faltar el turista rus”, explica el president, que es mostra esperançat que aquesta temporada de rebaixes sigui millor que les dues anteriors. Precisament, amb l'arribada d'aquest tipus de turisme, es preveu revertir la tendència baixa de vendes dels mesos de maig i juny. “A Calella ja hi ha descomptes del 50% i al final de les rebaixes es pot superar aquesta xifra”, afirma Nogué.

LES FRASES

Aquestes rebaixes poden servir per arrodonir la temporada en aquests temps de crisi
Teresa Robert
presidenta de la unió de botiguers de mataró
Som moderadament optimistes però encara som lluny de les vendes d'abans de la crisi
Anna Cuevas
coordinadora de comerços associats de premià de mar
Els darrers dos anys, a causa dels estius atípics, vam trobar a faltar el turisme rus a les rebaixes
Xavier Nogué
president de l'associació de comerciants de calella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia