cultura

Convocatòria dels premis de la XXV Nit de Sant Jordi de Perpinyà

La nit literària de les lletres catalanes a la Catalunya Nord és organitzada per Òmnium Cultural

Hi col·laboren la revista Presència, l'IEC, el Consell General, l'Ajuntament de Perpinyà i la Generalitat

La XXV Nit de Sant Jordi organitzada per Òmnium Cultural Catalunya Nord tindrà lloc el 30 d'Abril al Palau dels Congressos de Perpinyà. Òmnium acaba de fer conèixer les bases dels diferents premis.

El premi Catalunya Nord està dotat amb tres mil euros per l'Institut d'Estudis Catalans, destinat a estudis, treballs o documents per a l'ensenyament del català a qualsevol nivell i pel coneixement de Catalunya Nord o de qüestions que l'afecten. L'extensió de les obres presentades ha de tenir un mínim de 100 pàgines.

Els premis Joves Escriptors dotats amb mil cinc-cents euros pel Consell General dels Pirineus Orientals està reservat a alumnes de Catalunya Nord. Per les escoles primàries (500 €): narració de 2 a 3 pàgines de tema lliure, amb o sense il·lustracions. Pels col.legis i liceus (500 € cada u): narració de 3 a 6 pàgines de tema lliure, amb o sense il·lustracions.

El premi Francesc Català de poesia està dotat amb nou-cents euros per Òmnium Nacional. Podran postular a aquest premi obres de poesia de tema lliure. L'extensió del conjunt de l'obra serà de 5 a 8 pàgines.

El premi Narració per a Infants- Contes per a infants, dotat amb vuit-cents euros per la Vila de Perpinyà està destinat a recompensar una narració de tema lliure, amb o sense il·lustracions, adreçada a joves de 6 a 12 anys d'edat. L'extensió de les obres presentades no haurà d'excedir 6 pàgines.

El premi Ramon Juncosa d'assaig o biografia, dotat amb mil cinc-cents euros per la Casa de la Generalitat de Perpinyà està destinat a assaigs de tipus sociològic, històric, polític o cultural en relació directa amb Catalunya Nord i biografies de persones estretament vinculades amb aquest mateix territori. Les obres han de tenir entre cent i dues-centes pàgines.

El premi Presència de Periodisme està dotat amb tres-cents euros per la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Ha de ser un article de reportatge en relació directa amb Catalunya Nord. Extensió aproximativa de cinc mil caràcters (espais inclosos). L'article guanyador serà publicat per la revista Presència.

Totes les obres presentades han d'ésser inèdites, no presentades a d'altres concursos, sense compromisos d'edició i redactades en llengua catalana. Es demana als candidats que consultin les bases dels premis abans de tota cosa a fi de conèixer exactament les condicions de participació. Les bases dels premis es podran consultar a

www.omnium-catnord.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia