cultura

Dotze hores més de música i follia

Manel, Mishima, Els Amics de les Arts, Els Pets i Gossos actuaran en el retorn del Canet Rock
El festival, segons Mainat, coincideix amb “un moment d'il·lusió col·lectiva”

Després d'unes quantes setmanes d'informació amb comptagotes, el trinco Josep Maria Mainat –distingit com a “pare espiritual” del projecte– i Gemma Recoder –programadora de Luz de Gas i directora d'aquesta aventura– van desvelar ahir tots els detalls del retorn, el 5 de juliol, del Canet Rock.

En una roda de premsa molt concorreguda a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona, Mainat i Recoder –acompanyats de l'alcalde de Canet de Mar, el convergent Jesús Marín, i de qui serà responsable de la direcció escènica de l'esdeveniment, Lluís Danés– van manifestar la voluntat de congregar 20.000 persones en aquesta versió del segle XXI de les també anomenades “dotze hores de música i follia”. A diferència de les quatre edicions, entre 1975 i 1978, del Canet Rock original, l'espai del concert no serà el Pla d'en Sala (“en l'actualitat, un terreny trinxat per l'autopista”, segons l'alcalde), sinó un “antic camp de maduixes” prop del polígon industrial que caldrà equipar totalment per a un esdeveniment de tals dimensions. No es vol, però, que la filosofia es desmarqui gaire de la d'aquell Woodstock català: “Canet sempre va ser alguna cosa més que música –reconeixia Mainat, un dels fundadors del primer Canet Rock–. Era un espai de llibertat on es manifestaven totes les ànsies.” El festival marca distàncies amb el Concert per la Llibertat de l'estiu passat al Camp Nou –amb escenografia, també, de Danés– però reconeix, també en paraules de Mainat, natural de Canet de Mar, “el moment d'il·lusió col·lectiva” i “l'aspiració cap a un futur millor”.

Com s'havia anat apuntant, el cartell artístic s'ha configurat amb la intenció de ser representatiu, segons Mainat, “del brillantíssim estat de la música a Catalunya”. Només Sisa –un dels grans protagonistes de la primera edició, en la qual va cantar El setè cel tot i la prohibició de la censura– i, possiblement, Pau Riba (una icona d'aquell primer Canet, en què va interpretar Licors a la manera protopunk i gairebé despullat, tot i que la seva presència enguany encara no està confirmada al 100%) tornen a Canet. La resta són bandes, totes catalanes, dels últims vint-i-cinc anys, amb èmfasi especial en les de nova fornada: Els Amics de les Arts, Blaumut, Caïm Riba, Delafé y las Flores Azules, Love of Lesbian, Manel, Mishima, Els Pets, Gerard Quintana amb Xarim Aresté, Gossos, Joan Dausà, The Pinker Tones i Txarango, a més d'un grup que triarà el públic a partir d'una crida a les xarxes socials i algun altre que s'hi pugui acabar incorporant durant les pròximes setmanes.

La intenció és concentrar tots els concerts en un únic escenari i ser fidel a les dotze hores originàries: de les set de la tarda a les set del matí, tot i que la mateixa organització ja admetia ahir que, molt probablement, i com ja va passar en les edicions dels anys setanta, en durarà alguna més. El director d'escena, Lluís Danés, segons va avançar, intentarà “construir una ciutat màgica amb diferents zones” i diverses picades d'ullet, entre actuació i actuació, als Canets originals. Conscient, finalment, de l'elevat component nostàlgic de l'operació, la organització habilitarà una zona on es podrà gaudir del festival de manera més tranquil·la, “amb un servei acurat de restauració”.

Les entrades, disponibles al web oficial del festival (www.canetrock.cat), tindran un preu únic de 33 euros en la venda anticipada –tot i que, fins al 3 d'abril, es podran adquirir a un preu especial de 28 euros– i no estaran restringides a cap edat, tot i que els menors de 16 anys hi hauran d'accedir acompanyats d'un major d'edat. Els menors de 8 anys tindran entrada gratuïta, i els d'entre 8 i 12 anys tindran un 50% de descompte. Tot i que no s'habilitarà cap zona d'acampada, hi haurà un servei de llançadora des de l'estació de tren i una gran zona d'aparcament. “Esdeveniments com el Canet Rock són una gran oportunitat per als municipis, que estem passant una situació delicada”, admetia l'alcalde maresmenc.

El pressupost, segons la directora del festival, “és molt alt”, atès que el festival es farà en un lloc “on no hi ha res i cal posar de tot”. Les dimensions de l'aventura, naturalment, impedeixen als organitzadors pensar ara com ara en un Canet Rock 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia