cultura

cinema

rodatge

El cineasta Montesinos prepara un llargmetratge

El director tarragoní rodarà l'any que ve la pel·lícula ‘Cuerdas', amb un pressupost d'1,6 milions d'euros

Quan encara està paint l'èxit del seu últim treball, El corredor, premi Goya 2016 al millor curtmetratge de ficció, el director de cinema tarragoní José Luis Montesinos ja està embrancat en el que serà el seu primer llargmetratge, Cuerdas. Un film que partirà de la història d'una noia paralítica que es queda tancada a casa amb un gos, però de la qual el seu productor, José María Torres (patró de la fundació Pimec), no vol donar més detalls. Sí que va avançar que la pel·lícula es rodarà l'any que ve, i que el pressupost serà d'1,6 milions d'euros.

Mentrestant, Montesinos continua promocionar el premiadíssim curt El corredor, que en aquests moments és l'únic treball espanyol nominat als EFA Awards de l'Acadèmia del Cine Europeu, que es decidiran el 12 de desembre a Berlín.

Dilluns, aquest curtmetratge es projectarà a la Capsa de Música de Tarragona (19 h). Un acte que, segons va destacar ahir el regidor de Presidència i Estratègies de Ciutat de Tarragona, Alejandro Fernández, servirà per retre un merescut homenatge a Montesinos. Després de la projecció hi haurà una taula rodona amb el títol El corredor. El valor de fracassar i començar de nou, en la qual participaran el mateix Fernández; el regidor d'Ocupació i Promoció Econòmica, Francesc Roca; el productor José María Torres, i el mateix director, José Luis Montesinos.

Més de cent festivals

El curtmetratge El corredor, protagonitzat per Miguel Ángel Jenner i Lluís Altés, explica la trobada casual entre un empresari que ho ha perdut tot i un dels seus antics treballadors, al qual va acomiadar cinc anys abans. Segons el seu productor, José María Torres, reflecteix el món laboral en temps de crisi i vol reivindicar les segones oportunitats per als emprenedors que fracassen en els seus projectes. “Posa de manifest la dificultat d'aixecar-se i refer-se després d'un fracàs empresarial.” El corredor ha estat seleccionat en més de cent festivals nacionals i internacionals. Entre altres, va rebre el premi Gaudí al millor curt del 2015; el millor curtmetratge europeu 2015 en la Seminci, i el Goya 2016 al millor curt de ficció. També va ser preseleccionat per a la 88a edició dels premis Oscar de l'Acadèmia Americana de Cine del 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia