Descobreixen les restes d'un castell citat l'any 832

Un dels castells més antics del Vallespir ha estat localitzat per l'historiador Joan Badia-Homs al municipi nord-català d'Arles. Una petita expedició, organitzada per l'associació Reiners Patrimoni Cultural i guiada pel botànic Marcel Juanchich, que coneix molt bé aquells rodals, va pujar dissabte passat 21 de novembre al cingle que abriga el mas de la Guàrdia. Les restes són evidentment pocs espectaculars amb una paret de pocs centímetres d'alçada, feta amb petits blocs de gneis sense lligar que havien estat transportats de més lluny per a la seva construcció sobre la roca calcària. Això i l'examen d'uns fragments de ceràmica trobats al mateix lloc, va ser determinant perquè, malgrat que les restes són poc espectaculars, no quedi dubte que pertanyen al castell medieval de Quercorb, citat als documents l'any 832. El castell ha donat non a l'església de Santa Creu de Quercorb, una antiga capella preromànica amb àbsida central.

El castell de Quercorb, conegut des del segle IX sota el nom de «Castro Corb» (832), i posteriorment com «Alode Castelli Curvi» (1011) o «Quer Corp» (1278) és situat en un turró elevat a la riba dreta del riu, al sud d'Arles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.