L'editorial Perifèric edita un llibre sobre els motors d'aigua de l'Albufera

L'obra pertany a la col·lecció de monografies de l'Horta Sud que anima l'Institut d'Estudis Comarcals que presideix Rafa Roca

El llibre que tot just ara ha fet arribar l'editorial Perifèric als mitjans de comunicació, intenta acostar una interessant porció de la història, vivències, construccions i realitats que van envoltar el llac de l'Albufera fins fa ben poc de temps.

Els motors de l'Albufera, a més del seus substrat històric, aporta un complet inventari de les maquinàries de reg situats en les poblacions de l'Horta Sud limítrofs amb el llac, un patrimoni que no mereix ser oblidat.

L'obra es troba emmarcada dins de la col·lecció «Monografies de l'Horta Sud», una línia editorial que pretén donar a conèixer obres d'investigació sobre aquesta comarca, tant d'història com d'economia, sociologia, educació, ecologia... Les «Monografies» volen esdevenir un estímul, junt a les iniciatives d'altres institucions per fer realitat la recerca comarcal.

En aquest cas, ha estat Francesc Guillem Chilet, la persona que ha fet possible aquesta investigació, centrada en la història i el patrimoni rural de la comarca situada a la vora de la gran urbs. La catalogació s'ha dut a terme en poblacions com Silla, Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Picanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.