Fito Luri presenta «Zoòtrop», el seu segon disc en solitari

El músic reusenc prepara el concert que farà al Teatre Bartrina el 23 de gener

Fito Luri (Reus, 1971), excantant de la recordada banda La Padrina i artista polifacètic que també ha fet incursions teatrals amb companyies com ara el Tebac, es pren amb serenitat i un punt de resignació la situació de crisi i desconcert que viu en aquests moments el mercat musical. A diferència del seu primer disc en solitari, Aromes, que va tenir una distribució que va seguir els canals comercials convencionals, ara ha decidit penjar Zoòtrop a Myspace perquè tothom es baixi els temes del disc. De moment, ja ha rebut 2.500 visites: «Crec que t'has d'adaptar a internet davant els problemes que tenen les discogràfiques. Ja no es venen discos i els músics potser només haurem de confiar a viure dels concerts, i no de les vendes.» Tot i això, té pensat treure una edició limitada de Zoòtrop en CD, segons l'acord que ha arribat amb la discogràfica reusenca Edicions Singulars.

Fito Luri va gravar Zoòtrop l'estiu passat als estudis El Corral de Cambrils, amb la producció artística de Kandi Álvarez. Luri és l'autor de les lletres i les músiques de les deu cançons, que parlen «de coses personals però que poden passar a tothom». «Tenia ganes d'explicar vivències meves», afirma. La música té influències del folk i del jazz.

Els mateixos músics que van participar en la gravació del disc acompanyaran Fito Luri en el concert del Teatre Bartrina, que tindrà lloc el 23 de gener: Kandi Álvarez (guitarres i veu), Jorge Varela (piano), Gerard Marsal (saxo tenor), Guillem Cabré (violí), Aleix Vallverdú (clarinet), Joan Sanjuan (guitarra elèctrica), Isidre Sans (baix) i Jordi Salvadó (bateria).

La Tremenda

Fito Luri està preparant la presentació del disc, alhora que enllesteix els detalls de l'estrena, els dies 6 i 7 de febrer al Bravium Teatre de Reus, de La parada del Peret, un espectacle familiar que serà el primer de la Companyia la Tremenda, que ha creat amb l'actor Arnau Colom (Forani Teatre) i la pintora Núria Mariné, tots dos cambrilencs. La parada del Peret és un muntatge de creació pròpia que combina el divertiment amb la pedagogia, ja que vol divulgar els bons hàbits alimentaris entre la canalla. És un espectacle de titelles i actors i de manipulació d'objectes. La companyia ha convidat a l'estrena diversos programadors, amb l'objectiu que l'espectacle pugui fer gira per altres localitats. La Tremenda també té en perspectiva preparar un espectacle per a adults que voldria estrenar en la propera edició del Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual, el Cos, de Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.