«La fecunditat del fang» guanya la Flor Natural dels Jocs Florals de Torroja

L'autor de l'obra, el veí de Burriana Julián Arribas, va rebre un guardó de 700 euros

El Centre Cultural i Recreatiu La Unió de Torroja del Priorat, amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi, del centre d'estudis de la Comarca i del Diari del Priorat, va celebrar ahir la 33a edició dels Jocs Florals. En aquesta ocasió, dins de la categoria de premis ordinaris, el batejat com a Flor Natural, es va atorgar al veí de Burriana (Castelló) Julián Arribas Pérez, que havia presentat La fecunditat del fang, en què l'escriptor expressa d'una manera molt fina i a través de la poesia l'amor que sent un home cap a una dona, que representa el seu ideal. Per aquest guardó, Arribas va rebre un premi de 700 euros. Cal recordar que totes les obres que hi aspiraven havien de parlar de l'amor o de qualsevol altra vessant lligada amb les relacions humanes, incloent-hi el desencís o fins i tot l'odi. Aquests treballs havien de tenir un mínim de 80 línies, i podien estar escrits de la manera que l'autor cregués convenient (en un sol poema o bé en diversos, en vers lliure, en cal·ligrames, en sonets o en forma d'haikus).

El premi Englantina d'Or, que havia de parlar de Catalunya des d'un punt de vista «simbòlic, històric, metafísic o d'exaltació», va quedar desert, així com també el Jaume Ardèvol i Cabrer, que havia de reunir treballs de recerca i investigació històrica en l'àmbit de les comarques de Tarragona. A banda, el Viola d'Or i Argent va anar a parar a les mans d'Eva Font Garcia, de Palau-solità i Plegamans, autora d'Entre desig i defallences. En aquest cas, els relats que es disputaven aquest guardó, dotat amb 325 euros, havien de tractar sobre la fe o l'espiritualitat de l'ésser humà (des dels pensaments dels creients als dels no-creients, i incorporant-hi reflexions sobre la vida i la mort). Paral·lelament, el Marcel Sentís, a la millor narració curta en prosa, va ser un premi exaequo entre la que portava per títol El passejador, de la veïna de Barcelona Àfrica Ragel, així com per Nocturn en deliri major, de Francesc Guinart, de Capellades –els dos es van repartir el guardó, que era de 750 euros–. I, finalment, en la categoria infantil del premi Montsant va guanyar Per un món millor, de Laura Pi, d'11 anys i veïna de Falset; i, en la juvenil, Atemorida, de Natàlia Rodés, una jove de Barcelona, de 16 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.