cultura

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal exhibeix la seva vitalitat

Arriba a la 15a edició, que se celebrarà del 16 al 18 de juliol

Aquest darrer aspecte és important, ja que en tres dies passen per la Bisbal fins a més de 30.000 persones. És per això que s'han arribat a programar fins a quatre espectacles simultàniament, de manera que, ara amb més motiu, l'espectador, que ja es va especialitzant en afers així, ha de fer una tria prèvia de quins espectacles anirà a veure tenint en compte factors com ara el temps de desplaçament d'un espai a un altre i el marge de temps necessari per aconseguir una cadira. També com cada any, la calor podria ser molt intensa, de manera que es recomana l'ús de barrets i hidratació constant. Respecte a l'afluència massiva de públic, com va explicar ahir el portaveu de l'organització, Dani Varela, «no es pot veure tot», malgrat que a l'hora de destacar espectacles per donar pistes als que fan els seus plans, li va costar. Els espectacles d'inauguració de la fira, que són els que han d'injectar «energia» a l'inici de la mostra, acostumen a ser impactants. L'any passat va ser el dels xilens Teatro Gestual, que van aturar la circulació de vehicles, literalment. Aquest any obre la fira, el divendres 16 de juliol, la cercavila dels vallesans d'Always Drinking Marching Band, i destaca, en aquesta primera jornada, el retorn a la Bisbal de Valeria Guglietti i les seves ombres xineses amb l'espectacle Manos libres, a més dels italians Duo Acrobat, que barregen acrobàcia i poesia a Fantasie in volo.

La jornada de dissabte la marcaran actuacions com ara les d'Alba Sarraute (Mirant a Yukali), el trio anglès The Chipolatas (Gentlemen of the road), el clown alemany Gregor Wollny, els francesos Happy Stars (The Flying Brothers), els ucraïnesos Mimirichi (Paper world) o els catalans A Tempo. En aquesta segona jornada també es podrà seguir la proposta de Meneo, que van participar en la darrera edició del Sònar, fent música electrònica amb una Game Boy. Inclassificables.

La jornada de diumenge també és rica en propostes. A més de repeticions com ara les de The Chipolatas o Duo Acrobat, caldrà estar atents, sobretot la mainada, a la companyia de titelles Roba Estesa, però també a Le Dompteur de sonimaux, Bruitquicourt, a més del malabarista holandès Lee Hayes (A bottle too far), els francesos Les Acides Animes (Les flamberistes), els esbojarrats tennistes malabaristes d'Acolytes (Le tennis), el clown especialista en llaç Leapin Louei i, com sempre, la traca final, l'espectacle de clausura, Controlled falling project, dels australians This Side Up.

A més de la programació, l'organització va anunciar ahir que l'off de la fira quedava una mica més «institucionalitzat», ja que li han assignat un espai fix, al passeig, mentre que un total de catorze bars participen en el Firabar, que es farà també en quatre escenaris de carrer.

k

Programa complet a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia