cultura

Rita Valero debuta amb un disc ‘100%' autèntic

La cantant presentarà el seu primer treball dissabte vinent a la sala Alter Ego de Palafrugell

“La meva música és una barreja, perquè jo sóc així”, diu

La cantant i compositora Rita Valero ha publicat el seu primer disc, 100%, i en farà la presentació oficial el dissabte 25 d'abril amb un concert a la sala Alter Ego de Palafrugell (22.30 h, gratuït). Nascuda a Sant Joan Despí, Valero viu a Palafrugell des de fa 13 anys i ja s'hi sent plenament “adoptada”.

“El disc es titula 100% perquè és 100% autèntic i sincer: jo he escrit la lletra i la música de totes les cançons, que retraten molt bé una part important de la meva vida”, explica Valero. El disc, gravat entre Palafrugell i els estudis Soundclub de Salt, inclou dotze cançons en castellà i tres en català. Estilísticament, és molt variat: hi ha rock (Canalla), rumba (Lilith), bossa nova (Se acabó), swing (La isla) i blues (Peligro). Vivir despeiná, Cerrando bares, Lengua curiosa i Ausencia són altres peces d'aquest calidoscopi musical que és 100%. “La meva música és una barreja, perquè jo sóc així: m'agraden molts tipus de música. En el disc, hi ha cançons força diferents, però totes tenen un punt en comú: la meva veu”, afirma.

El concert del dia 25 el farà amb una banda elèctrica formada per Agustí Casademont (teclats), Lluís Morilla (guitarres), Ramon Castillo (bateria), Juli Canal (saxos i flauta travessera), Miguel Donaire (percussió) i Davit Bayés (baix). Rita Valero també ofereix concerts amb format acústic, com ara el que tindrà lloc l'1 de maig al pati del Cafè del Centre de Palafrugell dins del cicle Flors i violes, en què estarà acompanyada per Jordi Carreras (guitarra) i Gerard Ros (percussió).

Amb una sòlida formació musical i després d'haver format part de diversos grups, Valero va iniciar, fa un any i mig, la seva aventura en solitari. I amb molta força: “Ara presento 15 cançons, però ja en tinc per a dos discos més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia