Cultura

CIRC

La Bisbal d'espectacle

La Fira de Circ al Carrer de la capital del Baix Empordà permet veure els Chipolatas i els Magmanus, dues de les millors companyies actuals

Les places i carrers del centre es van atapeir d'espectadors

Diuen que el circ és l'espectacle més gran del món. Ahir, va quedar molt clar al centre de la Bisbal, que va tornar a ser escenari de malabaristes, clowns, trapezistes, equilibristes i altres especialistes en la matèria. De fet, va ser un dia especial per a la Fira de Circ al Carrer, perquè s'hi van poder veure –i el públic va xalar de part de bo– els anglesos Chipolatas i els escandinaus Magmanus, que, sense desmerèixer la resta de companyies, estan considerades capdavanteres quant a espectacles de circ de carrer. Totes dues van actuar a la mateixa hora, els primers a la plaça Germans Sitjar i els segons a la de l'Ajuntament, plenes a vessar i amb un públic lliurat a l'espectacle i conscient de la seva qualitat.

Els Chipolatas van oferir un repertori de circ fusionat amb música en directe –un acordió diatònic i una bateria– i, en cada número, feien participar el públic, com per exemple en un joc de malabars acompanyat per una cançó en què els assistents repetien noms de la part del cos que l'artista tocava amb una de les pilotes. Els Magmanus, per la seva banda, proposen un espectacle que incorpora una potent música funky de fons i els dos integrants del grups van protagonitzar salts amb figures cada vegada més complicades. La dificultat idiomàtica va fer disminuir l'agilitat de l'espectacle. Van destacar també els membres del Trio Zindare, amb la meitat de l'espectacle dedicat a muntar amb molt d'humor una barra d'equilibris a quatre metres d'alçada. Els Cop de Clown van oferir una versió del millor clown gironí a les Escoles Velles. També van agradar molt els equilibris dels A Tempo, tot i que més en la sessió de la nit per l'espectacularitat de la il·luminació, i la catalana Alba Sarraute, una clown que va obtenir el premi del públic a la Fira de Tàrrega. Els Happy Stars van apostar per un espectacle clàssic i Los Herrerita per un de més desenfadat. Hi va haver tallers i cavallets ecològics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia