cultura

Servei de llibres i música per als malalts

La Biblioteca Comarcal de Blanes amplia el servei de préstec a domicili, començat fa set mesos, a les persones que estiguin en fase de rehabilitació. La prestació permetrà que els pacients que en aquells moments estiguin de baixa a casa puguin rebre documents de la biblioteca. La proposta s'està donant a conèixer al centre de rehabilitació de l'hospital de Blanes perquè els interessats s'hi puguin acollir des de casa seva. El servei és un pas més al que ja ofereix la biblioteca i que permet a gairebé una vintena d'usuaris rebre llibres, DVD o revistes quan per qüestions de mobilitat o bé per edat els costa desplaçar-se fins a l'edifici. A més, l'assistència s'ofereix a llars d'avis i residències.

El projecte La biblioteca a casa compta amb l'ajuda d'una borsa de sis voluntaris de l'Associació de Voluntariat Blanenc, que fan arribar de forma periòdica els documents, ja sigui quinzenalment o mensual. El sistema consisteix en un primer contacte amb la persona interessada, que emplena un qüestionari amb les seves dades, interessos destacats i hàbits lectors. Un cop fet el carnet de la biblioteca, el voluntari i un bibliotecari s'encarreguen de la tria de documents.

La iniciativa entra dins el sistema de biblioteca pública integrada al Sistema Bibliotecari de Catalunya i les directius IFLA/Unesco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.