cultura

El músic Carles Ribot, amb Verges al cor

Carles Ribot (Verges, 1983) ha estat al darrere d'algunes de les propostes experimentals més genuïnament underground del panorama musical gironí, com ara Transgress i Aranzel, però fins ara no havia recollit la seva proposta en cap material distribuïble. Amb Vergesdosmiladéu, el seu primer treball discogràfic, gravat al seu propi estudi, Brave Coast, aquest intèrpret versàtil que accepta amb honor ser considerat el “fill bastard de Pau Riba” treu a la llum un material enregistrat els dos últims anys en què predomina el pop-folk amb arranjaments d'electrònica i, sobretot, el sentiment de pertinença al seu poble, un Verges present amb nostàlgia des de la portada mateix del compacte per mitjà d'un dibuix de Maite Martínez.

El disc conté “quinze temes i un comiat”, incloent-hi les versions de Nit de Nadal, de Riba, Perduts en la boira, de Mazoni, i Pell a pell, de Bloodhound Gang, a més d'una incursió en la rumba catalana, Xocolata amb xurros i un tros de pa, que alleugereix el to dominant, amb inclinació a la foscor, tot i que amb altes dosis de crítica i de sinceritat lírica. Qui vulgui fer-se una idea del to pot escoltar Tot és gris, al vídeo promocional gravat pel mateix Ribot amb càmeres domèstiques i telèfons mòbils que hi ha al Youtube. Ribot, que es va donar a a conèixer acompanyant Adrià Puntí, per qui sent devoció, en els seus últims concerts, ha col·laborat també amb Mazoni, Anita Miltoff i Esperit!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.