cultura

Hi havia una vegada...

L'editorial Efadós enceta la col·lecció ‘Vet aquí...' amb dues llegendes de Girona, obra de David Guàrdia

Les primeres històries escollides són les de ‘La Cocollona' i ‘Les mosques de Sant Narcís'

Amb la voluntat de mantenir viu l'imaginari col·lectiu de Catalunya es presenta la nova col·lecció de l'Editorial Efadós, Vet aquí..., que recull rondalles, llegendes i tradicions orals i escrites que formen part de la nostra literatura popular. La col·lecció, conformada per històries adreçades a totes les edats (encara que s'aconsella que els menors de 9 anys les llegeixin acompanyats d'un lector), neix amb dos títols emblemàtics de Girona com són el mite de Les mosques de Sant Narcís i la llegendària La Cocollona, obra de David Guàrdia.

Un dels principals atractius d'aquests dos primers números és el de les il·lustracions, d'allò més transgressores en apostar per un vessant de realisme malgrat ser obres de caràcter fantàstic. Il·lustrades pel mateix autor de la versió escrita, els dibuixos desprenen intensitat i passió en cada traç. Sense anar més lluny, a Les mosques de Sant Narcís, Guàrdia evoca un temps de guerra i foscor a l'hora de reviure una llegenda molt estimada a Girona i una de les més explicades generació rere generació.

Pel que fa a La Cocollona, segurament no és de les històries més conegudes. Per narrar la llegenda d'aquest ésser mig cocodril mig papallona que vivia a les aigües del riu Onyar, entre els ponts de Pedra i de les Peixateries Velles, l'autor ha apostat novament per una atmosfera fosca, on desfilen ombres, rostres compungits i caricaturescs, mirades crues i dramàtiques.

Els responsables de la col·lecció han avançat que dels propers volums, sempre sota l'assessorament d'un historiador, s'editaran entre quatre i cinc noves històries ambientades a la prolífica Girona, la ciutat dels quatre rius.

LA XIFRA

9
anys
és l'edat a partir de la qual és recomanada la lectura d'aquests llibres. Als menors d'aquesta edat se'ls recomana l'acompanyament d'un lector.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.