Cultura

Jordi Porta, president de la Fundació Enciclopèdia Catalana

L'activista cultural Jordi Porta ha estat nomenat nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana per als pròxims cinc anys. Porta substitueix Agustí Montal, que n'ha estat el president des del 2006. La fundació és l'entitat propietària del primer grup editorial català, el Grup Enciclopèdia Catalana.

Agustí Montal ha aconseguit impulsar el creixement del grup editorial gràcies a la seva modernització i a l'entrada a l'accionariat d'Edicions 62. Montal continuarà presidint els consells d'administració de les empreses que són 100% propietat del grup (Enciclopèdia Catalana, Digec i La Galera).

El Patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana també ha nomenat nous vicepresidents, els patrons Francesc Cabana i Carles Sumarroca.

Jordi Porta, que ja era patró de la fundació des del 2007, és llicenciat en filosofia i va dirigir la Fundació Jaume Bofill des del 1971 fins al 2001. El 2002 va ser escollit president d'Òmnium Cultural, càrrec que va ocupar fins l'any passat. Des del juliol del 2010 presideix el Centre Unesco de Catalunya, càrrec que compaginarà amb la presidència de la Fundació Enciclopèdia Catalana, entitat privada que té com a principal objectiu promoure la llengua i la cultura catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.