Figueres reconeix l'activisme d'Eduard Puig Vayreda

Li va concedir la Fulla de Figuera de Plata al mèrit de la seva trajectòria

Poques vegades un acte de distinció institucional havia reunit tantes persones a l'ajuntament de la capital empordanesa com el d'ahir amb Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942), que de professió ha estat enòleg i pèrit agrícola. Va caldre habilitar i posar una pantalla i cadires al vestíbul per poder encabir el centenar llarg de persones que van voler ser-hi presents. Els seus més de quaranta anys en associacions, entitats i institucions han deixat pòsit.

Més de mitja hora va necessitar el seu amic Carles Cusí per presentar el currículum de Puig Vayreda, que, entre moltes altres activitats, va ser alcalde (1981-1983), president de l'Institut d'Estudis Empordanesos (1991-2009) i fundador i primer president de Joventuts Musicals a l'Alt Empordà (1972-1979). La Fulla de Figuera de Plata se li va concedir a instàncies de l'Institut d'Estudis Empordanesos.

L'homenatjat, molt emocionat, va agrair el suport de la seva dona i el seu fill. «Sempre he dit que el país és desmemoriat de mena, però ja no ho diré més. La meva ciutat, Figueres, recompensa amb estima i escreix el que es fa per ella», va comentar. L'acte el va tancar l'actual alcalde, Santi Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.