cultura

Per amor a l'art

Inund'Art trampeja la crisi amb més voluntat i passió que no pas diners i tira endavant una sisena edició amb 34 propostes artístiques multidisciplinàries

La trobada i la mostra d'artistes emergents tindrà lloc del 27 al 29 de maig

Són temps difícils. Per a tothom. I per a l'art, com la cultura en general, la cosa ja comença a tocar fons. Sense anar més lluny, plataformes culturals com ara Inund'Art, destinades a la creació, la producció i l'exhibició de propostes en l'àmbit de les arts visuals, actualment no tenen cap altra sortida que no sigui aplicar allò tan suat de “per amor a l'art”. Si no fos així, no s'entendria que després de patir profundes retallades en edicions anteriors, i en espera de les gairebé inexistents subvencions públiques d'ara, es pugui tirar endavant la sisena edició d'aquesta trobada i mostra d'art multidisciplinària que, en paraules del director de la Casa de Cultura, Josep Maria Torner, “és dels festivals que, aplicant la fórmula de pressupost i rendiment, dóna més rèdits”.

És així com, després de sobreposar-se a la situació més que precària de l'any passat –en què les membres del col·lectiu organitzador van haver de posar diners de les seves butxaques per cobrir les despeses– i comptar enguany amb tan sols 20.000 euros de pressupost per simplement cobrir les dietes dels 116 participants, Inund'Art és una realitat un any més. Finalment, la iniciativa tindrà lloc del divendres 27 de maig al diumenge 29 de maig, dates en què s'obriran les comportes dels espais reservats a l'art, ampliant l'àmbit de la mostra (essencialment la Casa de Cultura) amb exposicions i intervencions artístiques a l'espai públic del centre urbà. I amb l'objectiu de sempre: generar un flux d'implicació i diàleg amb el públic no especialitzat.

De les 34 propostes seleccionades –sorgides dels 400 artistes que es van presentar– destaquen la festa d'inauguració (27 de maig, 22.30 h, 3 euros); les visites guiades (un recorregut pels diversos espais expositius i visita a accions de la mostra, amenitzada pel grup Xirois), la Nit d'Arts Escèniques i Música, amb la Companyia Descartables i Flamencoix (28 de maig, 22.30 h, 3 euros); i la incorporació de tallers internacionals.

Per sort, no tot és misèria econòmica i gràcies als patrocinadors al final s'atorgaran premis en metàl·lic a cadascuna de les disciplines artístiques. Tot sigui perquè no s'hagi de tornar a sentir allò que comença a ser tan odiós com és “per amor a l'art”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.