cultura

La contraportada

30 Nits, cada cop més locals

El cicle cultural d'estiu de Sabadell manté el format, la durada i les sinergies amb menys pressupost. Els plats forts seran els Manel –a l'Embassa't– i La Locomotora Negra

L'essència del festival d'estiu 30 Nits, de Sabadell, continua resistint els ajustos pressupostaris i manté el format i la durada, del 30 de juny fins al 26 de juliol, amb una quarantena de propostes culturals coorganitzades entre l'Ajuntament i diverses entitats culturals de la ciutat, com ara Joventuts Musicals de Sabadell, l'Alliance Française i l'Obra Social d'Unnim. El regidor de Cultura en funcions, Lluís Monge, ha presentat aquesta setmana l'agenda del cicle, amb “forta presència de formacions locals, com ara l'Orquestra Simfònica i els Amics de l'Òpera, entre moltes antres entitats sabadellenques”, i va subratllar que “en els temps actuals és una gran notícia presentar entre tots aquesta programació”.

Enguany també s'ha tornat a integrar en el cicle el festival musical Embassa't. L'any passat la sinergia va ser positiva i també contribueix a eixamplar el ventall de públic. La regidora de Joventut en funcions, Marta Farrés, va dir que “l'Embassa't és una aposta amb què es vol potenciar la música en viu, ampliant i diversificant-ne l'oferta, a més de potenciar la producció local de música”. El director artístic de l'Embassa't, Andreu Solsona, va recordar que a més de donar projecció a grups emergents de la comarca, també portaran bandes internacionals i, com a “cirera del pastís”, els populars i aclamats Manel. El cartell el completaran grups com ara French Films, The Amplifetes, Nueva Vulcano i els vallesans Sense Sal, O Valiant Hearts i Delivery.

La inauguració del festival, organitzada conjuntament entre l'Ajuntament i Joventuts Musicals, serà a càrrec de la històrica formació de jazz La Locomotora Negra, que amb aquesta gira celebra el seu quarantè aniversari. El swing i el so New Orleans ompliran, el dijous 30 de juny (22.00 h), el pati de Ca l'Estruch. Joventuts Musicals també organitza un concert amb la fusió de les cobles Sant Jordi i Mediterrània i un recital de record dels brigadistes internacionals amb la participació de l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, l'Orquestra d'Acordions de Sabadell i el Brossa Quartet de Corda.

L'Obra Social d'Unnim oferirà a l'espai de l'amfiteatre de l'Espai Cultura un seguit de produccions teatrals de marcat caràcter familiar, que també s'inclouen en el seu programa estival Sorbets de Fresca, en què actuarà, per exemple, la reconeguda titellaire Teia Moner, jugant amb receptes de cuina i els titelles fent màgia amb les flors, el foc, els bolets i la roba d'abric.

El cicle de flamenc manté tres espectacles: Evocación –una simbiosi entre el jazz i el flamenc dirigida per Raynald Colom i amb la participació de Carles Benavent, Blas Córdoba, Cano i Roger Blàvia–, l'actuació de Jerez de Ca n'Oriac i el muntatge Flamenc a tres. I pel que fa a l'Alliance Française, celebrarà el 15è aniversari del cicle Elles els divendres a la nit i les Nits Literàries els dilluns.

En el marc dels espais urbans, la plaça Doctor Robert serà l'escenari per a una selecció del bo i millor del festival. Dies de Dansa, amb quatre companyies de dansa d'àmbit internacional. I enguany el 30 Nits integra una altra activitat orientada al públic més jove i alternatiu: una trobada internacional de street art. Sota el guiatge de l'artista sabadellenc de projecció internacional Werens, Walls Talks permetrà seguir en directe una doble sessió de grafit i hip-hop que podrà viure's durant el cap de setmana del 16 al 17 de juliol –des del matí fins a les nou del vespre– al pati de Ca l'Estruch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.