MIQUEL CORTADA

GERENT DE JCA CINEMES DE VALLS

«Els cinemes de Valls necessiten urgentment un pàrquing i el pont de connexió del Vilar»

Divuit mesos després d'haver obert les portes, el públic de Valls i comarca no ha respost com esperaven els gerents d'aquest multisala. Ara, els responsables de l'empresa elaboren un pla per aconseguir incrementar el nombre d'espectadors i mantenir operatiu el recinte

la cartellera
Si la gent no respon, les cases de pel·lícules no aposten per Valls
els governants
Valls i els seus governants han d'aconseguir que aquest sigui el cinema de la comarca
–Un any i mig després d'haver obert veu l'ampolla mig plena o mig buida?
–«Veiem l'ampolla mig plena, sobretot per les expectatives però no pas per la realitat. Després d'aquest any i mig estem fent una aposta d'impulsar i ficar totes les forces per fer realitat el projecte que vam fer per a la ciutat de Valls. En aquests moments la situació no és l'adequada, però les ganes empresarials són les idònies per continuar. Fa un mes vam exposar la nostra filosofia a la Cambra de Comerç de Valls.»
–Quina és l'estratègia?
–«Necessitem urgentment disposar d'un aparcament fàcil, garantit, exuberant a prop dels cinemes, a 50 o 100 metres, que és el que demana la cultura d'avui de la gent que va al cinema. Des del juny de l'any passat que estem parlant amb l'Ajuntament pel tema de l'aparcament, i sempre hem tingut respostes positives, però no arriba la realitat. L'espai que hi ha aquí per aparcar hauria de quedar a disposició de l'oci i la cultura. Els veïns hauran de ser generosos perquè la qüestió és si Valls vol ser el centre d'oci per tot la comarca o no.»
–Amb la gent de Valls no surten els comptes?
–«Si haguéssim fet cas dels estudis que situen la població de Valls en uns 25.000 habitants, doncs no sortia rendible de cap manera. Necessitem que Valls i els seus governants aconsegueixin que aquest sigui un cinema de tota la comarca. El comportament dels diumenges marca claríssimament aquesta tendència: els diumenges fem menys gent que els dissabtes i això vol dir que la gent de la rodalia no es desplaça a Valls.»
–El transport públic tampoc no hi ajuda gens...
–«Com a tot arreu, menys a Madrid, on les rodalies són molt bones, o a Barcelona, on no ho són tant però van bé. No sé si ens beneficiaria el transport públic el cap de setmana, crec que necessitem crear l'impuls d'anar al cinema.»
–JCA Cinemes ja hi posa tot de la seva part?
–«Sabem que hem de millorar molt i hem preparat un pla d'actuació que es basa en la següent premissa: uns cines que són a Valls han de ser uns cines de Valls. Aquesta sinergia no l'hem aconseguit i la gent de Valls no els veu com a seus ni en fa gaudir a la gent de la rodalia com a cap de comarca.»
–Sí, però, els bons títols no arriben amb la mateixa immediatesa que a Tarragona.
–«Si la gent de Valls no respon, les cases de pel·lícules, que són les que s'hi juguen els diners, no aposten per Valls. L'estrena a l'Estat espanyol d'una pel·lícula té un cost de màrqueting i producció, i si aquest cost no es recupera a la sala, doncs difícilment, la següent vegada, s'hi inverteix. A l'Estat la difusió total és de 550 còpies, però quan es fa una difusió de pel·lícules com El lector, doncs se'n fan 80 i, per tant, només arriba quan ja ha omplert altres sales.»
–Què proposa?
–«Farem un pla de fidelització i augmentarem la difusió a la comarca i oferirem productes fora de l'horari habitual per a col·lectius concrets com els escolars, els majors de 65 anys o fins i tot cicles concrets per a empreses. També volem premiar l'assiduïtat del públic i fidelitzar els espectadors.»
–Li sembla bona l'oferta lúdica del Vilar?
–«Al començament vam demanar que el Vilar fos una marca d'oci i li hem demanat a l'Ajuntament de Valls que ho faci realitat amb una gran aposta. Ara, l'oferta és correcta, però no n'hi ha prou: falten complements que facin realitat la zona del Vilar i que tinguin en compte tots els públics. Aquí hi té molt a dir l'Ajuntament.
–Per què l'Ajuntament?
–«Va ser l'Ajuntament, quan era alcalde Jordi Castells, qui va demanar que al Vilar es fessin uns cinemes al centre de Valls. Tot semblava favorable si es completava la segona part del projecte, que era el pont que uneix el Vilar amb el barri del Bon Sol i que seria l'entrada natural. La realitat, però, ha estat una altra i es va fer un pàrquing provisional que no ha funcionat. Crec que es necessita promocionar la zona i fa falta una aposta decidida de la ciutat de Valls a través del seu ajuntament.»
–Ho aconseguiran?
–«Ho aconseguirem si Valls vol ser la capital de la comarca de les 80.000 persones. La clau és tenir un gran aparcament per als espectadors i per a tots els restaurants de la zona, i això els veïns d'aquí ho haurien d'entendre.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.