Cultura

Els cent anys de Xavier Montsalvatge

El govern de la Generalitat va aprovar ahir la creació d'una comissió d'honor, encapçalada del president, Artur Mas, per tal de definir el programa que servirà per commemorar, l'any vinent, el centenari del compositor gironí Xavier Montsalvatge i Bassols (1912-2002). L'1 de juliol passat ja es va constituir l'Associació Xavier Montsalvatge Compositor, impulsada per la família amb l'objectiu de difondre l'obra del músic, gestionar el seu llegat i preparar la celebració d'un centenari que irradiarà les seves activitats a Girona, Barcelona, Madrid i Nova York i que ha rebut ja les adhesions, a més de la Generalitat, de l'Instituto Nacional de Artes Escénicas y Musicales (Inaem), l'Institut Ramon Llull, l'Auditori de Girona i el de Barcelona, el Liceu, el Centre Robert Gerhard, el Palau de la Música, l'Orquestra de Ràdio i Televisió Espanyola, l'SGAE i l'Ajuntament de Girona, segons informa al seu web la nova associació. Tot i que encara s'ha de definir el programa d'actes, l'OBC ja ha anunciat que obrirà la temporada, el pròxim 1 d'octubre, amb el Cant Espiritual del músic gironí.

Montsalvatge, nascut a Girona l'11 de març de 1912, és considerat un dels compositors catalans més rellevants de música simfònica del segle XX, però els impulsors del centenari es proposen divulgar també la seva exquisida obra escènica i de cambra i recordar-lo també com a crític musical i autor de bandes sonores i per la seva intensa vinculació amb les arts plàstiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a