Cultura

Guerín i Albert Serra, seleccionats a Locarno

La important presència catalana en el Festival de Sant Sebastià, que va pel camí d'esdevenir una tradició, manté un cert paral·lelisme amb el Festival de Locarno, que arrenca avui mateix en aquesta localitat suïssa. Aparador del cinema d'autor català durant els darrers anys, aquest any comptarà amb dos cineastes de prestigi en els grans festivals, José Luis Guerín i Albert Serra. D'una banda, es projectaran dues produccions del realitzador Albert Serra. Els noms de Crist és una sèrie televisiva inspirada en l'obra De los nombres de Cristo (1586) de Fray Luis de León i pensada per a l'exposició Esteu a punt per a la televisió?, del Macba. El senyor ha fet en mi meravelles forma part d'un encàrrec del CCCB, en format de cartes audiovisuals creuades entre Serra i el cineasta argentí Lisandro Alonso, de qui es projecta també Sin título (Carta para Serra).

Una altra presència catalana a Locarno serà la del director José Luis Guerín, que presentarà Memories of a morning, una peça realitzada per encàrrec del Festival de Jeonju sota l'epígraf Jeonju Digital Project.

El festival s'inaugura avui amb l'esperada Super 8, produïda per Steven Spielberg i dirigida per J.J. Abrams, i s'espera, entre d'altres, la presència de Gérard Depardieu i Claudia Cardinale.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.