cultura

Renéixer per tornar als clàssics

L'editorial Accent, amb nova direcció, estrena etapa amb traduccions de Grillparzer, Mann i Zola

El segell es planteja una producció limitada i atenta a la qualitat dels textos literaris

El segell gironí Accent ha reformulat la seva línia editorial després del parèntesi obert amb la marxa del seu anterior responsable de publicacions, Oriol Ponsatí-Murlà, ara director de les Edicions de la Ela Geminada, i estrena a partir del setembre una etapa en què aparcarà la dedicació dominant a l'assaig per donar prioritat a la recuperació d'autors clàssics de la literatura universal. El nou consell editorial d'Accent, format per Jörg Zimmer, Ferran Gironès, Manel Peris i Xevi Bou, ha anunciat ja el llançament per als pròxims dies d'El pobre músic, una novel·leta romàntica del dramaturg austríac Franz Grillparzer, amb traducció i epíleg de Xavier Jové Massana i il·lustracions del dibuixant Quim Bou. El següent títol anunciat, amb disseny i format també renovats respecte a l'etapa precedent, serà La mort d'Olivier Bécaille i altres contes, una selecció de narracions d'Émile Zola traduïdes i presentades per Lourdes Bigorra i que és previst que estigui disponible al desembre, el mateix mes que es calcula tenir enllestit Sobre el teatre de titelles i altres escrits, de Heinrich von Kleist, en aquest cas amb traducció i introducció d'Anna Montané Forasté. Pensant en la campanya de Sant Jordi, l'editorial està preparant també la traducció al català de La llei, de Thomas Mann (traducció i estudi preliminar de Josep Murgades) i el Diari de Katherine Mansfield (edició de Pilar Escriche).

La nova direcció d'Accent explica en un comunicat que “mantindrà una producció anual restrictiva en benefici de la qualitat de la publicació i el prestigi del segell”, amb el llançament d'un nombre limitat de títols però d'autors indispensables, una política que alternarà amb la prospecció de novetats internacionals que jutgi dignes de ser traduïdes i amb la publicació d'originals en català, sempre des de criteris molt selectius pel que fa a la seva qualitat literària, adverteixen els nous editors. Accent va ser creat el 2007 dins l'empresa de serveis Edicions a Petició, nascuda a l'entorn de la Universitat de Girona, i ha publicat autors de referència del pensament i la literatura com ara Nietzsche, Dostoievski, Russell, Freud, Diderot o Thomas More.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.